skip to Main Content

10 prirodnih rješenja za oštećene nokte

Neovisno o tome voliš li svoje nokte nalakirane ili ne i neovisno o dužini noktiju koju preferiraš činjenica je da su jaki i sjajni nokti uvijek znak dobrog zdravlja. Oštećeni nokti čest su problem, no srećom postoje prirodni načini kako poboljšati kvalitetu noktiju.

Vitamin E

Ulje od vitamina E ne samo da poboljšava kvalitetu noktiju već osnažuje i njihovo korijenje. Znanstveno je dokazano kako ovo ulje regenerira napuknute nokte i zanoktice. Ulje se nanosi direktno na nokte i prste.

Ulje od kokosa

Osim što je snažan antioksidant, ulje od kokosa štiti nokte od negativnih učinaka slobodnih radikala. Također, ulje od kokosa ima i protubakterijska te protugljivična svojstva. Toplo ulje se nanosi na nokte i okolnu kože te se utrljava dok nije u potpunosti apsorbirano.

Jabučni ocat

Jabučni ocat potiče rast noktiju i omekšavanje zanoktica. Dodaj jednu žlicu jabučnog octa u čašu vode, umoči svoje nokte i ostavi ih tako nekoliko minuta. Postupak možeš ponoviti više puta.

Ulje čajevca

Ulje čajevca poznat je antiseptik, a ima i protugljivična svojstva. Ovo ulje nemoj nanositi izravno na nokte već ga pomiješaj s nekom drugom vrstom ulja. Recimo, dodaj dvije kapi ulja čajnog drveta u pola žlice ulja od maslina, badema ili kokosa. Nakon toga kombinaciju ulja možeš nanijeti na nokte i isprati ih nakon par minute.

Sok od limuna

Ovaj je sok bogat vitaminom C što ubrzava proizvodnju kolagena i čini nokte otpornijima. Sok od limuna njeguje boju noktiju i obnavlja manja oštećenja. Iscijedi pola limuna u čašu tople vode, umoči nokte i ostavi ih tako 8 minuta.

Žumanjak i med

Ako te muče oštećeni nokti jednostavno moraš isprobati ovu kombinaciju. Žumanjak sadrži velike količine vitamina A i masnih kiselina što ga čini veoma učinkovitim kada je u pitanju jačanje lomljivih noktiju. Zahvaljujući medu ova kombinacija može se pohvaliti i protugljivičnim svojstvima. Pomiješaj žumanjak s pola žlice meda, nanesi mješavinu na svoje nokte i ostavi ju tako 15 minuta.

 

Back To Top