skip to Main Content

3 uobičajena muška izgovora za prekid veze

Prekid veze nikad nije jednostavna stvar jer kad dođe do kraha ljubavi jednostavno ne možeš izbjeći beskrajne razgovore, svađe i negativne posljedice uzrokovane prekidom. Zbog toga muškarci često pokušavaju pronaći što jednostavniji način za izreći te teške riječi.

Svi smišljamo izgovore kako bi što lakše riješili neugodne situacije. Muškarci se ne vole svađati, ne žele povrijediti žene i ne vole izražavati svoje osjećaje, a ovo su razlozi za prekid veze koje muškarci najčešće navode.

1. Zaslužuješ bolje

Ovo je najnježniji izgovor. On se prividno žrtvuje kako bi ti imala bolji život s nekim drugim. Nažalost, koliko god dobro zvučalo to je samo izgovor. Istina je potpuno drukčija – on jednostavno ne želi biti s tobom.

Kad muškarci koriste ovaj tip izgovora obično će ti prvo dati puno komplimenata kako bi izbjegli neugodne razgovore koji se mogu lako pretvoriti u svađu. Ako si imala priliku doživjeti ovakvu vrstu izgovora možda se još uvijek pitaš zašto je prekinuo s tobom. Nemoj brinuti ako nikad ne otkriješ pravi razlog. Ustvari ti i je napravio uslugu jer ipak zaslužuješ biti s nekim tko zaista želi biti s tobom.

2. Nije problem u tebi već u meni

Jako često krivimo sebe za kraj veze kako bi izbjegli svađu koja bi mogla uslijediti. Ovaj izgovor podjednako koriste i žene i muškarci. Kad žena koristi ovaj izgovor ne želi reći muškarcu pravi razlog zbog kojeg prekida s njim. Slično tome, muškarci ga koriste kako bi izbjegli daljnja pitanja.

Oni, naime, mrze objašnjavati emocije tako da je ovo jedan od načina pomoću kojeg stvaraju neku vrstu štita oko sebe i trude se poštedjeti od neugodnih trenutaka koji su posljedica prekida.

3. Nisam spreman za vezu

Neki muškarci imaju dokazan strah od obveze. Ako još nisi čula ovaj izgovor tvoja prijateljica ga je zasigurno čula. Strah se događa kad pomisle kako će biti s jednom ženom do kraja života. Njihovi osjećaji postanu presnažni i ne znaju se nositi s njima. Muškarci vole svoju slobodu. U mnogim slučajevima ovaj izgovor mogao bi biti stvaran razlog prekida.

Bez obzira na izgovor pokušaj se ne živcirati previše zbog prekida veze koliko god to bio težak trenutak za svaku ženu. Umjesto toga shvati da on jednostavno nije prava osoba za tebe i da će prava osoba sigurno pronaći put do tebe.

Što možeš naučiti iz prekida? Saznaj odgovor u ovim korisnim člancima:

15 životnih lekcija koje nas uče kako se nositi s prekidom

Onaj koji prekida vezu kasnije shvati što je sve izgubio

 

Back To Top