skip to Main Content

4 savjeta za brži oporavak nakon prekida

Još uvijek se ne možeš pomiriti s time da više nisi u vezi? Većina nas se u ovoj situaciji na različite načine pokušava riješiti tuge, no najčešće zaboravimo na jednu važnu stvar – voljeti sebe. Ovaj korak je nužan ako želiš preboljeti prekid.

Ako ne znaš kako prihvatiti i voljeti samog sebe u nastavku ti donosimo nekoliko savjeta koji ti sigurno mogu pomoći.

1. Radi stvari zbog kojih se osjećaš dobro

Kada si slomljenog srca imaš osjećaj kao da je svijet došao svome kraju. Tvoje tijelo i tvoj um se osjećaju slomljeno i isprazno, no ipak možeš pronaći način kako uživati u svakodnevici. Prisjeti se aktivnosti koje te usrećuju ili koje ti dovoljno zaokupiraju misli da više ne misliš na prekid. Što te ispunjuje samozadovoljstvom – shopping ili duga šetnja prirodom?

2. Napravi nešto pozitivno

Sada kada više nisi u vezi barem imaš puno slobodnog vremena, a volontiranje je za tebe savršeno iz dva razloga. Kao prvo, volontiranje će popuniti sate i sate tvog vremena i odvući ti misli od tvog bivšeg partnera. Kao drugo, pomoći ćeš ljudima kojima je pomoć zaista potrebna. Steći ćeš nova zanimljiva poznanstva i napraviti nešto zbog čega ćeš se moći ponositi.

3. Provodi vrijeme s ljudima koje voliš

Kad izađemo iz veze osjećamo se poprilično usamljeno, a najbolji lijek protiv usamljenosti je društvo drugih ljudi. Tvoji bližnji će te podsjetiti zašto trebaš voljeti samog sebe. Oni će te podsjetiti koliko je tvoj život zapravo bogat i da se imaš mnogo čemu radovati u budućnosti. Ako nikako ne možeš preboljeti prekid poveži se s obitelji i prijateljima i dozvoli im da neka neko vrijeme budu Sunce u tvom životu.

4. Napravi nešto posebno

Postoji li nešto što si željela, odnosno želio ostvariti, a nikako da se tome posvetiš? Sada je savršeno vrijeme da učiniš nešto zaista posebno. Neće biti lagano, no vrijeme je za promjenu i vrijeme je da opet počneš živjeti život punim plućima!

 

Back To Top