skip to Main Content

4 zabavne i kreativne ideje za uspavljivanje djece

Jesu li ti dojadile uvijek iste priče za laku noć koje čitaš svome djetetu jučer i prekjučer i prek-prekjučer i…? Ako želiš promijeniti rutinu, ali ne želiš da dijete bude zalijepljeno za ekran (bilo televizora, kompjutera, tableta ili nečeg četvrtog) ove će ti ideje doći kao dar s neba. Uloži malo vremena u izradu šarmantne Power Point prezentacije ili uzmi papir u boji, olovku i bojice te napravi nešto zabavno za svoje dijete. Sve što se od tebe traži je malo truda, kreativnosti i vremena.

Power Point prezentacija sa životinjama

Prosurfaj netom (Google, Pinterest ili neke druge stranice s kreativnim sadržajem ili uputama za crtanje) i skini najslađe slike životinja na koje naiđeš. Možeš napraviti nekoliko prezentacija grupiranih prema kategorijama kao što su domaće životinje, divlje životinje, životinje po kontinentima…

Power Point prezentacija s poučnim završetkom

Koje teme trenutačno najviše zanimaju tvoje dijete? Istraži, a zatim pokušaj sve te teme i zanimacije uklopiti u jednu zanimljivu prezentaciju ili smiješnu priču s poučnim završetkom.  Pokušaj pritom izbjeći dosadne činjenice ili definicije – poanta je mališanu pružiti zabavno iskustvo (i nečemu ga kradom podučiti)!

Papir u boji i crteži

Uzmi nekoliko listova papira u boji i ispuni ih smiješnim crtežima (ne mora izgledati savršeno, naprotiv, tvoj će mališan uživati u tome kako „mama ne zna crtati“). Pokušaj smisliti neku priču s likovima koje crtaš i u izgradnju priče uključi dijete. Pitaj ga da poreda crteže kako mu paše i neka dijete samo napravi svoju priču.

Igra pogađanja i predstavljanja

Ovo je jedna od zabavnijih aktivnosti, ali i odličan način da svog mališana naučiš da priča o sebi i svojim osjećajima i razmišljanjima. Probij led i napravi Power Point prezentaciju (ili prezentaciju pomoću crteža), a zatim svom mališanu daj zadatak da pogodi što svaki od crteža predstavlja. Recimo, ako želiš sebe predstaviti kao radišnog roditelja punog ljubavi, nacrtaj nešto što se može povezati s tim epitetima (može se raditi i o stvari). Nakon što završiš sa svojim predstavljanjem, predloži svom djetetu da se i ono predstavi na sličan način.

Back To Top