skip to Main Content

5 dobrih razloga zašto putovati u listopadu

Za mnoge ljude listopad označava označava kraj sezone putovanja i odmora, no za neke od nas ovaj je mjesec idealna prilika za još avanture. Ako ovo ljeto nisi iskoristio/la svoj godišnji ili ti jednostavno treba odmor od odmora – evo zašto trebaš putovati u listopadu!

1. Više ćeš uštedjeti

Počela je školska godina i veliki broj ljudi ne planira putovati ovaj mjesec. Samim time, troškovi prijevoza i smještaja se mogu značajno sniziti, a nisu rijetki ni određeni postsezonski popusti. U slučaju da nemaš nikakvih obveza u školi, faksu ili na poslu, zašto ne iskoristiš ovo vrijeme i baciš se u istraživanje svijeta?

2. Manje su gužve

Dodatni poticaj za odlazak na odmor u listopadu svakako su manje prometne gužve i manja posjećenost popularnih destinacija. Dubrovačke zidine, recimo, svakako bi te više oduševile u razdoblju kada ih ne razgledavaš u pratnji tisuća turista iz svih dijelova svijeta.

3. Ugodno vrijeme

Iako je listopad pravi jesenski mjesec, vrijeme u ovo doba godina može biti zaista predivno! Zapravo, ako si među onima koji jedva podnose ljetne vrućine, savjetujemo ti da spakiraš stvari i kreneš na put!

4. Brojne postsezonske aktivnosti

Istina je da se najveći broj zabavnih i kulturnih aktivnosti odvija tijekom ljetnih mjeseci, no i listopad nudi raznorazni sadržaj. Neovisno o tome preferiraš li filmske ili gurmanske festivale, ili pak rafting ili planinarenje, sigurni smo da ćeš se zabaviti i stvoriti nezaboravne uspomene.

5. Veći popusti na potrebne proizvode

Ako ćeš putovati na jesen imat ćeš priliku kupiti sve potrebne proizvode po znatno sniženim cijenama. Primjerice, kreme za sunčanje, badići i sunčane naočale su sada na zaista velikim sniženjima.

Još nije kraj avanturama i zabavi! Topli dani još su uvijek ispred nas, a svi gore navedeni razlozi trebali bi biti dovoljni da te potaknu da počneš planirati svoje jesensko putovanje.

 

Back To Top