skip to Main Content

5 savjeta za održavanje pravog prijateljstva

Možda nam je u to ponekad teško povjerovati, ali u digitalnoj eri u kojoj živimo potrebno je uložiti mnogo truda za održavanje prijateljskih odnosa. Smartphonei su nam tu od velike pomoći, ali ništa ne može zamijeniti međuljudsku interakciju koja se odvija uživo.

1. Pozovi svoje prijatelje na druženje

Uloga domaćina ponekad zna biti veoma naporna zbog čega smo nekako skloni kloniti se ove uloge. Ipak, ponekad jednostavno nema druge nego pozvati prijatelje na druženje čak ako i ne postoji neki poseban povod za okupljanje. Na ovaj način i ti i tvoji prijatelji provest ćete nekoliko sati u ugodnom spontanom druženju.

2. Pošalji rukom pisanu poruku

Internet nam pruža mogućnost slanja poruka i čestitki bez posjete poštanskom uredu, ali tko ne voli iznenaditi prijatelje? Slanje prave čestitke za rođendan izmamit će osmijeh na svačije lice. Ova gesta po samoj svojoj prirodi veoma je topla i značajna.

3. Ako se ne stignete naći i poziv je u redu

Mejlovi, messengeri i SMS-ovi nisu najbolje alatke ako želiš čuti prijateljev glas. Uhvati se mobitela i pokaži da si pravi prijatelj. Pitaj svog prijatelja ili prijateljicu kako se osjeća, primijeti ton glasa i poveži se s prijateljem na emotivnoj razini te uživaj u ugodnom razgovoru.

4. Pošalji simboličan poklon 

Ako imaš prijatelja koji živi nedaleko od tebe osmisli paket koji će sadržavati nekoliko simboličkih darova i pošalji ga na njegovu ili njezinu kućnu adresu. Sigurni smo da ćete se oboje osjećati veoma sretno!

5. Budi tu za svoje prijatelje

Ako misliš da su poruke na Facebooku ili SMS-ovi dovoljni moramo te obavijestiti da si potpuno u krivu. Ako želiš održati svoja prijateljstva moraš se potruditi biti dijelom njihovih bitnih životnih trenutaka. Budi pristojan, odnosno pristojna, prema svojim susjedima – poigraj se s njihovim mališanima ili pomazi njihovog kućnog ljubimca. Svi načini koje smo danas naveli pomoći će ti da održiš prava prijateljstva živima i zdravima.

Back To Top