skip to Main Content

6 korisnih načina uporabe deterdženta za pranje posuđa

Prilično smo sigurni da ti na pamet nikada nije pala ideja da deterdžent za pranje posuđa upotrijebiš s nekom drugom namjerom osim za pranje posuđa. Deterdžent za pranje suđa koristan je u raznim situacijama i može ti uvelike pomoći kada je u pitanju obavljanje kućanskih poslova.

1. Trik protiv buha

Ako tvog kućnog ljubimca opsjedaju buhe deterdžent za pranje posuđa bit će ti od velike koristi. Sve što trebaš napraviti jest pripremiti kupku na bazi deterdženta za pranje posuđa. Ova će kupka ukloniti buhe, a tvoj će ljubimac biti savršeno siguran jer nisu upotrebljene nikakve jake (i skupe) kemikalije.

2. Zamka za mrave

Deterdžent za pranje posuđa odličan je partner i kada je u pitanju ratovanje protiv nekih drugih napasnika kao što su – mravi. U posudi valja pomiješati jednake količine vode i deterdženta za pranje posuđa i nanijeti ga na mjesto koje vrvi mravima. Na ovaj način problem s mravima bit će riješen u tren oka.

3. Kvaka koja škljoca i sjajni prozori 

Ako mir tvoga doma remeti kvaka koja ne želi prestati škljocati ovaj ćeš problem vrlo jednostavno riješiti. Sve što trebaš napraviti jest premazati je deterdžentom. Ako ti, pak, problem zadaju nedovoljno čisti i sjajni prozori trebat će ti jedna velika kanta s toplom vodom i nekoliko kapi deterdženta za pranje suđa te vodikovog peroksida. Ova mješavina u stanju je s prozora ukloniti čak i najtvrdoglavije mrlje.

4. Mrlje od masnoće i crnog vina 

Deterdžent za pranje posuđa koristan je i u slučaju umrljane odjeće. Masne mrlje veoma se lako uklanjaju ako na njih naneseš malo deterdženta te pričekaš nekoliko minuta prije uobičajenog stavljanja na pranje. Kada su u pitanju mrlje od crnog vina njih je, pak, veoma lako ukloniti uz kombinaciju deterdženta za pranje posuđa i malih količina vodikovog peroksida.

5. Masna kosa

Deterdžent za pranje posuđa pomoći će ti i ako imaš problema s masnom kosom. Sve što trebaš napraviti jest oprati kosu s deterdžentom za pranje posuđa!

6. Čišćenje blendera

Blender možeš očistiti tako da u njega uliješ malo deterdženta za pranje posuđa te nekoliko žlica tople vode. Nakon ovoga treba uključiti blender (najviša brzina) te malo pričekati. Blender na kraju valja isprati uz pomoć obične vode.

 

 

Back To Top