skip to Main Content

6 razloga zašto biste trebali voditi ljubav baš svaki dan

Stres, strahovi te problemi kojima obiluje naša svakodnevica uvelike utječu na naše zdravlje. Ovo možda zvuči pomalo smiješno, ali kada su sreća, dugovječan život i zdravlje u pitanju odgovor ponekad leži u – vođenju ljubavi!

1. Vođenje ljubavi smanjuje stres

Seks pomaže smanjiti stres. Ako ti vježbe dubokog disanja ne pomažu da se riješiš stresa postoji velika vjerojatnost da je seks rješenje tvojih problema. Tijekom seksa naš organizam izlučuje dopamin, odnosno hormon koji se bori protiv stresa. Rezultati nedavnog istraživanja provedenog nad štakorima pokazali su da se štakori s aktivnim seksualnim životom bolje nose sa stresom u usporedbi s ostalim štakorima.

2. Vođenje ljubavi je odlična tjelovježba

Seks je fizička aktivnost. Promjene do kojih dolazi u našem organizmu tijekom seksa jednake su promjenama koje se pojavljuju kao posljedica vježbanja. Seks ubrzava disanje i umara organizam. Tri seksualna odnosa tjedno u trajanju od 15 minuta troše otprilike 7500 kalorija odnosno jednaki broj kalorija kao i protrčanih 120 km. Ubrzano disanje dovodi do povećane količine kisika u stanicama što za posljedicu ima pojačano lučenje testosterona tijekom seksualnog odnosa koji pomaže očuvati zdravlje i snagu kostiju i mišića.

3. Vođenje ljubavi snižava visoki krvni tlak te jača imunitet

Rezultati brojnih istraživanja pokazali su da zagrljaji i seks snižavaju visoki krvni tlak. Visoki krvni tlak jedan je od glavnih uzročnika srčanih i drugih bolesti. Osim toga, znanstveno je dokazano i da seks pomaže i u borbi protiv prehlada te drugih bolesti. Bogat seksualan život jača imunitet.

4. Zbog vođenja ljubavi izgledamo mlađe

Bogat seksualni život (3 seksualna odnosa tjedno) čini da izgledamo 10 godina mlađe. Što bi se dogodilo da se seksaš još i više od toga?

5. Vođenje ljubavi ublažava bol

Užitak je najbolji odgovor na bol. Ako patiš od migrena ili bilo kojeg drugog vrsta boli seks je često najbolje rješenje. Bolovi u leđima jedina su iznimka. U tom je slučaju najbolje najprije se posavjetovati s osobnim liječnikom.

6. Vođenje ljubavi izgrađuje povjerenje i osjećaj intime

Seksualni čin potiče proizvodnju oksitocina koji je odgovoran za osjećaj ljubavi i sreće. Ako ti se čini da tvoj odnos s partnerom nije isti kao nekoć najbolja stvar koju možete napraviti za svoj odnos jest – više se seksati!

Back To Top