skip to Main Content

6 znakova da postaješ odrasla osoba

Je li te ikada obuzeo osjećaj da si napokon odrasla osoba? Možda su tvoja očekivanja bila sljedeća: jednog ću se dana probuditi i osjećat ću se drugačije, osjećat ću se mudrije i oštroumnije i imat ću sve odgovore. S druge strane, možda ti se činilo kao da se ništa bitno ne mijenja pa ti nikada nije palo napamet da si možda već prava odrasla osoba.

Možda još uvijek jedeš pizzu za večeru i gledaš animirane filmove prije spavanja, ali to ne znači da nisi odrasla osoba. Ako nisi siguran, odnosno sigurna, ovo su neki od znakova koji će ti dati do znanja da je tome tako!

1. Navika ispijanja kave

Kavu je usko povezana s odraslom dobi. Možda je sve počelo tako što ti se svidio miris kave, ali kako vrijeme prolazi tvoja želja za kavom postajala je sve većom i većom. Trenutačno ti je prije bilo kakvog rada potrebna velika šalica kave, a i ne piješ je isključivo samo ujutro.

2. Vladaš perilicom za pranje rublja

Ovo može zvučati pomalo čudno, ali radi se o jednoj od najljepših strana odrasle dobi. Nekad davno rukovanje perilicom za rublje činilo ti se kompliciranim kao upravljanje svemirskim brodom, ali sada njome vješto barataš i više ne radiš početničke greške.

3. Znaš napisati službeni mail

Pisanje službenih, odnosno poslovnih, mailova nije uvijek bio mačji kašalj. Radi se o nečemu rezerviranom za odraslu dob. Možda ti u prošlosti ovo i nije polazilo za ruku, ali sada si pravi profić koji točno zna što i kako napisati!

4. Redoviti ritam spavanja

Tijekom djetinjstva ideja je bila održati budnost što je duže moguće, ali sada tome više nije tako. Sada imaš redoviti ritam spavanja kojeg se uvijek pridržavaš. Dapače, često u krevet odlaziš i prije nego što sat otkuca ponoć. Čak i tijekom vikenda budiš se – rano!

5. Znaš više ruta kako doći do svog radnog mjesta

Jedan od znakova odraslosti svakako je i snalaženje u prostoru. Možda i ne znaš kako se točno zove ta i ta ulica, ali na posao uvijek stižeš na vrijeme i pritom se dovoljno dobro snalaziš u prostoru čak i bez GPS-a.

6. Organiziranje vlastitih putovanja

Rezervacija letova, sjedala u autobusu ili hotelske sobe može biti veoma stresno iskustvo. Kad si bio, odnosno bila, dijete roditelji su brinuli o ovakvim “sitnicama”, ali sada ti organiziranje vlastitog godišnjeg odmora ne predstavlja nikakav problem. Zašto? Zato jer si odrasla osoba!

 

Back To Top