skip to Main Content

7 razloga zašto lijepe žene završe u nezdravom odnosu

Ne čini li ti se kako neke od najljepših i najmoćnijih žena često završe u najgorim mogućim vezama? Kao da su sve odluke koje su u životu donijele bile ispravne – osim odabira partnera. Iako ih same nisu svjesne, postoji nekoliko razloga zašto donose ovu pogrešnu odluku.

1. Biraju partnere koji nisu stabilni

Kada je u pitanju odabir partnera ovaj tip žena često nesvjesno odabire muškarce koji su jednostavno previše kompleksni. Iako to aktivno ne žele one u svoj život privlače nestabilne ljude i čini se da je njihov odabir počesto pogrešan.

2. Vjeruju kako mogu “spasiti” svog muškarca

Lijepe žene veoma često pretpostavljaju da povezanost s nekom osobom otvara mogućnost mijenjanja dotične osobe. Naravno, svatko tko vjeruje u mogućnost mijenjanja i “popravljanja” druge osobe živi u potpunoj zabludi. Nikad nemoj započinjati vezu s nekim koga je potrebno “spasiti”. Odnosi u kojem jedna strana konstantno pokušava ispraviti drugu jednostavno ne funkcioniraju.

3. Lijepe žene često su emocionalni introverti

Ovaj tip žena ne pokazuje svoje emocije na način na koji bi trebale. One, naime, imaju tendenciju zadržavati svoje osjećaje za sebe što može poremetiti harmoniju odnosa u kojem se nalaze. Dakle, ako osjećaš potrebu izraziti svoje osjećaje nipošto se nemoj suzdržavati.

4. Imaju prevelika očekivanja

Lijepe žene jednostavno očekuju previše. Iako možda neće time izravno opterećivati svoga partnera, one od njega očekuju da bude savršen u svakom pogledu. Stvaranje idealizirane slike o našim boljim polovicama veoma je opasna navika jer se zacrtani ideali jednostavno ne mogu dostići.

5. Daju previše, a prihvaćaju premalo

Neke lijepe žene od ljubavnog odnosa traže prilično malo i to samo po sebi nije loša navika, međutim nerijetko se radi o ženama koje su spremne učiniti apsolutno sve za svog partnera. Ako se toliko trudiš, a zauzvrat ne dobivaš ništa  postavlja se pitanje zašto ostati u takvom odnosu?

6. Ne govore što im je na umu

Iako se ne prvu čini kako ovaj tip žena razgovora zaista o svemu u ljubavnom odnosu stvari su često sasvim drugačije. Premda lijepe žene svom partneru tu i tamo jasno izraze svoje misli to je u pravilu rijetkost. Naime, lijepim ženama teže je pričati o ljubavi što često dovodi do problema.

7. Teško im se odmaknuti od loših iskustava

Ove žene na svome srcu nerijetko nose veliki teret. Posljedice nošenja ovog tereta mogu se osjetiti onda kada osoba to najmanje očekuje. Emocionalni repovi i zaostaci u velikom broju slučajeva narušavaju harmoniju ljubavnog odnosa.

 

Back To Top