skip to Main Content

8 razloga zašto je sjajno biti žena

Jesi li ikada htjela vidjeti kako bi to izgledalo da si muškarac, a ne žena? Ova se ideja čini veoma privlačnom kada nam se čini da je muškarcima život lakši i da su u prosjeku zadovoljniji životom. Možda ti se čini da se muškarci ne zamaraju pretjeranim razmišljanjima i da su u stanju živjeti u trenutku, a žene se, s druge strane,  moraju nositi s nizom teških situacija.

Ipak, postoje brojni razlozi zašto je sjajno biti žena, a mi ti ih donosimo samo nekoliko!

1. Ženama bolje ide tješenje

Žene su svoje probleme sklone rješavati pomoću razgovora s prijateljima i prijateljicama. Ženama nije teško pitati za pomoć ili zatražiti ili udijeliti savjet, a uvijek znaju i utješiti kada je potrebno.

2. Žene posjeduju snažniji imunitet

Stručnjaci smatraju da upravo veća količina estrogena kod žena pomaže u borbi protiv virusa i bakterija. Upravo iz ovog razloga ženama je lakše njegovati bolesnog muža bez da se i same zaraze.

3. Žene su evoluirale

Ako se pogleda u prošlost veoma je lako uvidjeti da su žene s vremenom postale ljepše, nježnije i gracioznije. Muškarci se, s druge strane, baš i nisu puno promijenili.

4. Žene lakše pronalaze posao

Ako žena ostane bez posla mnogo će lakše pronaći drugi posao. Žene više brinu o svojoj budućnosti, a možda je upravo to ključ uspjeha.

5. Žene su rjeđe sudionice prometnih nesreća 

Žene su rjeđe sudionice prometnih nesreća u odnosu na muškarce. Isto tako, žene su puno opreznije sudionice u prometu u odnosu na jači spol.

6. Šefice su ugodnije od šefova

Ženama je lakše saslušati i razumjeti probleme s kojima se njeni zaposlenici suočavaju. Osim toga, žene također veoma brzo i efikasno pronalaze potencijalna rješenja problema.

7. Žene su bolji komunikatori

Žene pričaju više od muškaraca. Upravo iz tog razloga većinom posjeduju i veći vokabular i bolji su komunikatori. Kada su romantične veze u pitanju ženama nije problem započeti razgovor o nekoj ozbiljnijoj temi. Osim toga, žene također znaju odabrati pravi trenutak za razgovor i trude se pronaći mirno rješenje problema.

8. Žene se bolje nose s promjenama 

Nitko ne voli silom nametnute promjene. Ipak, žene se puno bolje nose s promjenama i suočavaju s novom stvarnošću i novim situacijama.

 

Back To Top