skip to Main Content

9 znakova destruktivnog odnosa

Ako se često osjećaš nezadovoljno zbog svog partnera, ako te često obuzima neugodan osjećaj, ako ti tvoj partner uzrokuje stres i osjećaj iscrpljenosti, postoji jako velika vjerojatnost da se nalaziš u destruktivnom ljubavnom odnosu.

Problemi u odnosu s vremenom će se samo dodatno probuditi i obuzet će te depresija ako ne pobjegneš iz ovog odnosa. Depresivni pojedinci često vjeruju da su oni sami uzrok svojih problema, a ovakav stav samo dodatno pogoršava ionako groznu situaciju. Pokušaj se osloboditi straha od usamljenosti i emocionalne ovisnosti zbog kojih ljudi često odabiru ostanak u toksičnim odnosima.

Znakovi da se nalaziš u destruktivnom odnosu

1. Osjećaš se kao da ti tvoj partner kontrolira život i teško ti je odbiti ga neovisno o tome što zatraži od tebe. Apsolutno povlađivanje partnerovim željama samo će ga naviknuti na poseban tretman.

2. Tvoj te partner neprestano kritizira i zbog toga sve više gubiš svoje samopouzdanje. Malo po malo tvoj partner ulazi u tvoju podsvijest i tjera te da vjeruješ njemu, a počneš sumnjati u sebe.

3. Tvoj partner uvijek tvrdi da je u pravu i da je njegova riječ uvijek istinita. Nikada ne sluša tvoje savjete kada je u pitanju rješavanje problema ili rađenje planova.

4. Tvoj ti partner voli naređivati i govoriti ti kako bi se trebao, odnosno trebala, ponašati. Nemoj zaboraviti da si u potpunosti sposoban, odnosno sposobna, misliti svojom glavom!

5. Tvoj te partner pokušava kontrolirati, ali takve je nakane ponekad veoma teško primijetiti. Ova vrsta partnera na početku odnosa kontrolira samo neke aspekte tvog života, a kasnije poput raka zahvati baš sve aspekte. Tada je, često, već prekasno i jedini izlaz je prekid odnosa.

6. Tvoj partner ne zazire od ucjenjivanja – ili će biti po njegovom ili će prekinuti s tobom.

7. Tvoj partner uvijek pronalazi novi izgovor za svađu. Harmoničan ljubavni odnos s ovom vrstom partnera jednostavno je nemoguć.

8. Tvoj te partner uvjerava da je najbolja stvar koja ti se dogodila u životu.

9. Radiš stvari samo zato jer se sviđaju tvome partneru. Jednostavno želiš izbjeći nepotrebne svađe i razmirice.

 

Back To Top