skip to Main Content

Crveno voće i povrće odlični su čuvari zdravlja

Možda će te iznenaditi da vrijednost hrane nije samo u hranjivim tvarima koje sadrži, već i u njenoj boji. Upravo zato i svjetlo može pozitivno utjecati na okus hrane. Naime, osjetila okusa i vida su – povezana. Dakle, nije važan samo okus, već i boja.

Konzumiranje hrane određene boje može sačuvati tvoju mladost i zdravlje duže vrijeme. Zato kuhari stalno ukrašavaju svoja jela različitim nijansama i bojama. Raznolikost boja u jelu je važna za tvoje zdravlje. Hrana jarkijih boja povećava apetit, a hrana crvene boje je izvrsna za tvoje zdravlje.

Crvena boja liječi anemiju

Crvena hrana je izvrsna za anemične ljude i za ljude kojima je stalno hladno. Ako osjećaš umor, crvena hrana će ti pomoći da se vratiš u normalu. Crveno voće i povrće ojačat će imunološki sustav, poboljšati probavu i očistiti organizam od toksina.

Crvena boja štiti srce

Razlog za ovo je likopen koji se može naći u rajčicama i ljutim papričicama te smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti i raka prostate. Korisna svojstva ove hrane neće se samo zadržati nakon termičke obrade, već će se i povećati. Trebaš dodati više brusnica, crvenih šljiva, malina i jagoda u svoju prehranu ako želiš osjetiti taj učinak. Crvena hrana sadrži i željezo koje je nužno za proizvodnju crvenih stanica i opskrbljivanje tih stanica energijom.

Crvena boja pomoći će ti zadržati pozitivan stav

Crvena boja može poboljšati tvoj pogled na svijet i smiriti te. Ona je također bogata vitaminom C koji jača tvoj imunološki sustav i pomaže ti u borbi protiv virusnih infekcija. Najbolje od svega, vitamin C ima smirujući učinak na tvoju kožu.

Biraj ovu vrstu hrane i začas ćeš iskusiti njene  prednosti. Crvena hrana dostupna je u svako godišnje doba tako da ne moraš brinuti kad ponovno dođe zima. Osim toga, veoma je hranjiva i dobro izgleda na tanjuru. Možeš ukrasiti svoja jela crvenom hranom i izgleda će kao da ih je napravio svjetski poznat kuhar.

Zanimaju te hrana i recepti? Istraži ove članke:

Kako u perilici suđa napraviti kisele krastavce?

5 domaćih food blogerica čije recepte obožavamo

Back To Top