skip to Main Content

Diljem svijeta ljudi imaju neobične navike dejtanja

Države diljem svijeta razlikuju se po svojoj kulturi, tradiciji te običajima. Svaki aspekt našega života na neki je način povezan s nepisanim pravilima kulture i okoline u kojoj živimo. Jedan aspekt podložan tradiciji u koju smo uronjeni svakako je i dejtanje.

Odlazak na spoj u Hrvatskoj dosta se razlikuje od odlaska na spoj u, primjerice, Japanu ili Brazilu. Svaka država ima neke svoje posebnosti kada je dejtanje u pitanju, a mi ćemo se danas pozabaviti s pet nama najzanimljivijih neobičnosti dejtanja u svijetu.

Japan

Najvažnija stvar kada je dejtanje u Japanu u pitanju jest nipošto ne zakasniti na spoj! Japanci su ludi za točnošću, a početni korak dejtanja u Japanu jest druženje unutar veće skupine ljudi. Do intimnijeg druženja dolazi tek nakon što se oba potencijalna partnera osjete spremnim za dublje upoznavanje.

Japan je prilično tradicionalan i konzervativan kada su u pitanju javni izljevi ljubavi. Recimo, japanski jezik ne poznaje izraze kao “Sviđaš mi se”. Umjesto toga, u Japanu se koristi isključivo “Volim te”.

Brazil

Brazilci dijele komplimente šakom i kapom. To je nešto na što ćeš se jednostavno morati naviknuti ako si u vezi s Brazilcem ili Brazilkom. Osim toga, u Brazilu je sasvim uobičajeno upoznati obitelj svoje potencijalne bolje polovice već nakon prvog spoja!

Nizozemska

Nizozemska je opsjednuta jednakošću. Žena koja izravno i otvoreno pita muškarca za spoj u Nizozemskoj nije nikakva iznimka. Što se pak tiče odijevanja za spoj, Nizozemci su dosta opušteni i casual, a račun se na kraju večeri dijeli 50-50.

Wales

U Walesu postoji običaj da si simpatije međusobno poklone tzv. ljubavne žlice odnosno “love spoons”. Ovaj se običaj zove “spooning”, a ručno izrezbarene drvene žlice simbol su ljubavi.

Austrija

U davna su vremena žene običavale stavljati jabuke pod pazuh prije sudjelovanja u tradicionalnom plesu. Nakon što bi se ples priveo kraju žena bi dotičnu jabuku poklonila muškarcu koji joj se sviđa. Od muškarca se očekivalo da savršeno stoičkog izraza lica zagrize u taj znojni komad voća!

Sigurni smo da ti odlazak na dejt na domaćem terenu sada djeluje puno manje strašno i stresno, zar ne?

Back To Top