skip to Main Content

Dizajn sobe – uredi svoju spavaću u jedinstvenom nautičkom stilu

Imaš li vikendicu s pogledom na more? Možda živiš na obali predivnog Jadrana? Ili samo želiš stvoriti taj predivan morski ugođaj i uživati u njemu cijele godine?

More je najbolji lijek za dušu i srce, a ako živiš u unutrašnjosti najbolji način da ga uneseš u svoj život svakako je spavaća soba uređena u nautičkom stilu jer radi se o prostoriji u kojoj običavamo ploviti po svim tim, kako to Balašević kaže, mutnim vodama sna.

Danas ti donosimo nekoliko ideja i savjeta za dizajn sobe koji će ti pomoći da je urediš u nautičkom stilu!

Obrati pozornost na boje

Nautički stil obilježen je plavom, bijelom i crvenom bojom. Najčešće nijanse plave svakako su mornarska plava i nebesko plava. Što se tiče bijele tu je uvijek boja pijeska, a ako govorimo o crvenoj savjetuje se boja crvene jabuke, odnosno boja crvenog lososa.

Teksture i materijali  

Noćni ormarići, ormari, pod, plahte, pokrivači, deke… sve te stvari trebaju odisati nautičkim stilom, a on se najlakše postiže uporabom drveta, mesinga, lanenog platna i sličnih materijala. Mesing je dugo bio jedan od najčešće korištenih materijala u izradi nautičke opreme, drvo je, naravno, sastavni dio svakog broda, a laneno platno koristilo se u izradi jedara.

Kada su u pitanju uzorci, savjetujemo prugasti, ali i gingham uzorak!

Obvezno stavi ukrase

Nijedna spavaća soba ne može odisati nautičkim stilom ako se u njoj ne nalaze prigodni ukrasi koji podsjećaju na svima nam drago more. Slike i fotografije s morskom tematikom, brodovi u boci, školjke, ribarske mreže… izbor je zaista velik i raznovrstan, ali ne treba zaboraviti ni da je umjerenost kraljica dobrog ukusa!

Pronađi antikvitete

Skriva li se na tvome tavanu ili u podrumu neka stara svjetiljka? Možda komad starog užeta ili prigodna zastava? Ako je tvoj odgovor “ne”, onda ti najtoplije savjetujemo odlazak u najbliži antikvarijat jer kakav antikni detalj zaista će zaokružiti tvoju novu spavaću sobu!

Back To Top