skip to Main Content

Egzotične zemlje koje je najbolje doživjeti u paru!

„Putovanje – prvo te ostavi bez  riječi, a zatim pretvara u pripovjedača.“ – Ibn Battuta

Slažeš li se s nama? Ako imaš želju za pustolovinom i privlače te veličanstvena mjesta, voliš putovati u paru, samo s ruksakom na leđima, povremeno uhvatiti pogled onog drugog i bez riječi kaži „Idemo osvojiti svijet!”, ova će lista egzotičnih zemalja koje definitivno moraš posjetiti (što prije, to bolje!) zasigurno vrlo dobro doći!

Argentina

„Svi bi trebali otići u Argentinu naučiti plesati tango prije nego što umru.“, rekao je jedan poznati umjetnik – i imao je pravo. Čak i ako ti ples nije jača strana, ova će te zemlja natjerati da se u njega zaljubite. Od Mar del Plate (jedne od glavnih destinacija kada su u pitanju plaže) do divljih plaža s morskim lavovima i surferima do gradova kao što su Cordoba, Buenos Aires i Puerto Madryn i Bariloche koji će te očarati svojom ljepotom… listi atrakcija nema kraja! Argentinu krase predivni ljudi, jezik, priroda i predivna kultura. Požalit ćeš jedino ako tamo ne otputuješ!

Japan

Sjećanja jedne gejše… ova romantična priča samo je uvod u ljepote Japana – ljepote koja u proljeće posebno dolazi do izražaja, što je i razlog zbog kojeg savjetujemo da Japan posjetiš baš u proljeće i izgubite se u ulicama natkrivenim trešnjinim cvjetovima. Od budističkog hrama Koya-San do očaravajućih plaža Ishigakija 2000 km udaljenog od Tokija (malo daleko, ali vrijedi puta!), zatim do (ne)slavne Hiroshime, pa sve do malih gradova kao što je Hida-Takayuma koji će te potpuno rastopiti srce, Japan je zemlja u kojoj je teško odlučiti koje mjesto želiš najprije posjetiti. Ne brini, Zemlja Izlazećeg Sunca ima puno puno bržu željeznicu od one na koju smo mi ovdje navikli.

Dominikanska Republika

Ovaj se čarobni i egzotični raj nalazi na Karibima, a ako ti i tvoja srodna duša zazirete od glasnih mjesta i gomile ljudi, uvijek možete doći izvan sezone. Osim što posjeduje jedinstvene plaže, Dominikanska Republika diči se Santa Domingom (najstarijim gradom Novog Svijeta) i Romanom, mjestu na kojem ćeš pronaći Altos de Chavón, vjernu imitaciju prosječnog mediteranskog sela koje će utažiti žudnju za domovinom.

Mozambik

Ova istočnoafrička država poznata je po svojim bijelim plažama i luksuznim hotelima, a činjenica da se Mozambik nalazi u nama egzotičnoj Africi poziva na dulji boravak.


#ljubav #parovi #putovanje

Back To Top