skip to Main Content

Evo kako izbjeći rutinu i razbiti monotoniju u vezi

Postoji li išta važnije od njegovanja romantike tijekom cijelog ljubavnog putovanja? Ovo se postiže isključivo kontinuiranim trudom oba partnera. To je, naravno, lakše reći nego učiniti jer protok vremena za sobom neminovno povlači i zapadanje u rutinu.

Glavni krivac za monotoniju

Svakodnevne obaveze često su prvi korak prilikom stvaranja zajedničke rutine, no to nipošto ne znači da se radi o glavnim krivcima za monotoniju u kakvu ponekad upadnu baš sve duge veze. Prije ili kasnije svaki se par povlači u sigurnost vlastitog svijeta, a sve s ciljem odmicanja od svakodnevice i ostatka društva. Problem nastaje kada se taj svijet pretvara u novu dimenziju mukotrpne svakodnevice. U tom je trenutku vrijeme da se stane na loptu, odnosno da se prekine s navikama koje su vaš ljubavni odnos svele na suhoparni popis zajedničkih aktivnosti.

Partnera nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo. Pojava ovakvog stava prema partneru prvi je znak da ste jedno drugome počeli stajati na putu ka sreći. Prava i nesebična ljubav ne može i ne smije biti dosadna! Za monotoniju su zaslužni oni koji svoju ljubav sporo, ali sigurno, guraju prema dolje na ljestvici životnih vrijednosti.

Kako pobijediti dosadu?

Suživot ne bi trebao narušavati  vašu dinamiku kao para. Svaki trenutak proveden u društvu prave osobe pravi je blagoslov. Mali dar, poljubac u čelo, zajedničko kuhanje ili spontani odlazak na izlet samo su neke od stvari koje će vam pomoći razbiti rutinu i monotoniju.

Izvedi svoju bolju polovicu na večeru. Inenadi je kartama za vaš omiljeni bend. Odvedi je na utakmicu sportskog tima za koji oboje zdušno navijate. Kada je u pitanju ona posebna osoba u životu onda te baš ništa ne smije spriječiti u svakodnevnom iskazivanju ljubavi. Kompromisi su sastavni dio svake uspješne veze!

Iskrena ljubav puno je više od zajedničkog provođenja vremena. Iznenadi svog partnera ili partnericu nečim neočekivanim. Poradi na svojoj osobnosti i možda će i druga strana osjetiti potrebu da poradi na sebi. Tko kaže da se mora raditi o nečemu velikom? Namjera je ono što se računa. Ljepota se skriva u sitnicama i detaljima i upravo je to ključ održavanja romantike živom.

Back To Top