skip to Main Content

Evo kako spavati sa slomljenom kosti

Sama ideja slomljene kosti i boli i neugode koje takvo stanje predstavlja dovoljno je da se osjetimo krajnje uznemireno i prestrašeno. No, svi znamo da se takve nesreće, nažalost, događaju, a jedan od glavnih problema osoba sa slomljenom kosti (ili slomljenim kostima) svakako je utvrđivanje položaja tijela u kojem će biti moguće kako-tako zaspati i odmoriti.

Ako se pitaš kako spavati sa slomljenom kosti, ako si u bolovima koji ti ne daju da se odmoriš – zaista se najiskrenije nadamo da će ti savjeti koje danas donosimo barem malo olakšati situaciju!

Odmor je najbitnija stvar na svijetu 

Odmor je nezaobilazan dio dana, a u situaciji u kojoj se ti trenutačno nalaziš potrebniji ti je nego ikada prije u životu. Kvalitetan odmor i kvalitetan san neovisno o tome radi li se o popodnevnom drijemežu ili odlasku na spavanje ključan su faktor tvog oporavka i vraćanja snage.

Potrudi se što je ranije moguće ići na spavanje, a bilo bi dobro ako iz svoje spavaće sobe možeš izbaciti sve tehnološke sprave koje nam kvare dobar san.

Pazi na svoju ozljedu

Ako je moguće svaki lom trebao bi biti na povišenom kako bi što bolje i brže zacijelio, a mi savjetujemo tvrđi jastuk kao idealno rješenje ovog problema. Korištenje tvrđeg jastuka može dovesti do ugodnijeg sna, a moći ćeš i duže ležati na leđima ili postrance. Ako slučajno imaš mogućnost dizanja jednog kraja kreveta (kao što imaju bolnički kreveti) svakako iskoristi tu opciju!

Pokušaj pronaći mir

Mnogi se ljudi boje zaspati zato jer ih je strah da će dodatno oštetiti slomljenu kost tijekom prevrtanja u snu. U ovom slučaju najbitnije je održati smirenost i stabilizirati svoje raspoloženje što ćeš najlakše postići pronalaskom udobnog položaja u kojem se možeš opustiti uz dobru knjigu ili omiljeni film.

Izbjegavaj buku

Spavanje uz slomljenu kost nije najjednostavniji zadatak na svijetu, a jedan način na koji si možeš olakšati san svakako je izbjegavanje buke i svih ostalih remetitelja mira!

 

Back To Top