skip to Main Content

Evo po čemu se prepoznaje pravi prijatelj

Jedini način da imaš dobre prijatelje jest da i sam budeš dobar prijatelj. Svako je pravo prijateljstvo obilježeno prihvaćanjem, podrškom, slušanjem i zanimanjem za drugu osobu.

Pravi te prijatelj motivira da prihvatiš sebe

Svi smo skloni samokritici, ali pravi je prijatelj uvijek tu da nas oraspoloži. Pravi prijatelj hrani naše samopouzdanje i voli nas zbog svih naših vrlina i usprkos svim našim manama.

Pravi prijatelj zna slušati

Otvoren, iskren i dvosmjerni dijalog odlika je pravog prijateljstva. Pravi prijatelji slušaju jedni druge zato jer to žele, ne zato jer moraju. Nakon razgovora s pravim prijateljem ne osjećaš se kao da druga strana uopće nije razumjela o čemu si pričao ili pričala.

Pravi prijatelj ukazat će nam pogreške koje činimo

Ako je osnova pravog prijateljstva međusobno poštovanje i jednakost onda se nijedna strana nema razloga bojati dati svoje mišljenje. Pravi prijatelj uvijek će nam reći kada nešto radimo krivo. Pravi prijatelj sklon je davati konstruktivne prijedloge koji nam mogu poboljšati život.

Pravi prijatelj je uvijek na našoj strani

Život je pun i dobrih i loših stvari. Pravi prijatelj uz nas je i kada dobijemo otkaz i kad prolazimo kroz proces rastave i kad se ozbiljno razbolimo. Pravi je prijatelj naša sigurnost i oslonac.

Prisutnost pravog prijatelja djeluje umirujuće

Kada je pravo prijateljstvo u pitanju onda su riječi su ponekad suvišne. Prisutnost pravog prijatelja ponekad je sve što nam zaista treba da se smirimo. Istraživanja pokazuju da se pojedinci blagoslovljeni pravim prijateljstvima puno bolje nose sa stresom od pojedinaca koji nemaju pravih prijatelja. Druženje s dobrim prijateljem uvijek je neki oblik psihoterapije, zar ne?

Pravi nas prijatelj čini skromnijima

Pravi je prijatelj uvijek tu da s nama proslavi naše uspjehe, ali i da nas prizemlji kada je to potrebno. Pravi će te prijatelj uvijek podsjetiti tko si i što si čak i kad ti nos počinje parati oblake.

Pravi se prijatelji uvijek međusobno razumiju i čuvaju si leđa. Pravi je prijatelj neopisiva rijetkost koju treba čuvati i njegovati.

Back To Top