skip to Main Content

Evo zašto je vođenje ljubavi dobro za naše zdravlje

Svatko od nas načuo je ponešto o zdravstvenim blagodatima vođenja ljubavi, ali malo je manje poznato da je redovito vođenje ljubavi odličan lijek za liječenje mnogih bolesti.

Srčane bolesti

Često vođenje ljubavi veoma je dobro za zdravlje našeg srca. Redoviti seks smanjuje rizik od srčanog udara, ali i mnogih drugih srčanih oboljenja.

Glavobolja

Stari izgovor “Ne mogu večeras jer me boli glava” polako postaje stvar prošlosti. Seks je, zapravo, odličan lijek za glavobolju jer stimulira proizvodnju oksitocina i endorfina. Ovi hormoni na prirodan način opuštaju duh i tijelo što dovodi do popuštanja glavobolje.

Depresija

Vođenje ljubavi pozitivno utječe na naše samopouzdanje. Osim toga, seks je poput neke vrste prirodnog antidepresiva.

Nesanica

Kada se osjećamo opušteno i naše je tijelo opušteno, a redoviti seks jedan je od najboljih lijekova za učestalu nesanicu.

Urinarna inkontinencija

Seks je odličan saveznik u borbi protiv urinarne inkontinencije. Naime, seks jača zdjelicu što smanjuje rizik od nevoljnog istjecanja mokraće.

Gripa

Seks je odličan lijek kada je gripa u pitanju, pa ako se osjećaš kao da ćeš dobiti gripu…

Upala mišića

Intimnost je najbolji način za postizanje opuštenosti koje ima veoma blagotvoran učinak na upalu mišića.

Suha koža

Vođenje ljubavi odlično je za zdravlje naše kože jer potiče znojenje pomoću kojeg se rješavamo toksina u organizmu.

Problemi s prostatom

Seks smanjuje rizik od raka prostate.

Rak dojke

Seks je odlična preventiva kada je u pitanju rak dojke. Stimulacija grudi potiče stimulaciju oksitocina što dovodi so smanjenja rizika od raka dojke.

Nakon vođenja ljubavi sa svojom boljom polovicom jednostavno je nemoguće osjećati se loše, a ako svemu tome pribrojimo i mnoge zdravstvene blagodati cijela stvar postaje još sto puta bolja. Uživaj u romantičnim večerima sa svojim partnerom ili partnericom i uvijek pazi na svoje zdravlje!

Back To Top