skip to Main Content

Gdje nastaju najčešći problemi u vezama?

Najveći problemi ljubavnih odnosa nisu financije ili nevjera. Premda istraživanja pokazuju da su upravo novac i manjak vjernosti među glavnim problemima u vezama to i dalje ne znači da su jedini.

U današnjem članku donosimo ti nekoliko najčešćih problema koji su u stanju uništiti svaku vezu, a koje se uz malo truda i volje itekako može izbjeći!

Loša komunikacija

Loša je komunikacija ona u kojoj se sugovornici ne slušaju. Ona u kojoj se partneri neprestano međusobno krive za nešto, a to “nešto” nikada ne rješavaju. Nitko od nas ne može čitati misli ili uvijek biti u pravu. Nema nikakve koristi od toga da prešućujemo ono što nas zaista muči. S ovakvim ponašanjem treba prestati istog časa, pogotovo ako ti je cilj održati vezu na životu.

Nekvalitetno provedeno zajedničko vrijeme 

Ako ste prestali izlaziti na spojeve to će s vremenom prerasti u problem. Ako misliš da se boravak u istoj prostoriji i zurenje u smartphone ubraja u “zajednički provedeno vrijeme” moramo ti reći da si u krivu. Pokušaj se prisjetiti zabavnih i ugodnih aktivnosti koje su nekoć bile sastavni dio vašeg odnosa – ne bi li im se bilo dobro ponovno vratiti?

Nedostatak vremena

Neovisno o tome koliko se to nemoguće ponekad činilo, uvijek je nužno da svakog dana pronađete malo vremena jedno za drugo. Kako provedete to vrijeme jednako je bitno kao i koliko vremena uopće imati za pokloniti jedno drugome. Odlazak na večeru, razgovor, kratka šetnja, izlazak s prijateljima ili posjet teretani samo su neke od mogućnosti.

Ako je baš velika gužva na poslu uvijek je dobro potruditi se da barem vikend bude rezerviran samo za vas. Svaki par koji želi uspjeti mora imati svoje vlastite rituali i vrijeme za sebe.

Nerealna očekivanja

Ako zaista želiš da vaša veza uspije najprije moraš shvatiti da nitko nije savršen. Naravno, dobar će se partner uvijek pokušati prilagoditi svojoj boljoj polovici, ali nitko od nas ne može postati nova osoba. Ako želiš da vaš odnos ima budućnost moraš prihvatiti partnera onakvog kakav on jest sa svim njegovim vrlinama i manama. Ne postoji drugi put do uspjeha kad je ljubav u pitanju.

Budite iskreni jedno prema drugome. Pokušajte se zabaviti. Imajte povjerenja jedno u drugo i sve će biti dobro. Sretno!

 

Back To Top