skip to Main Content

Glazbenici čije su pjesme kao stvorene za malo romantike s partnerom

Sve što je ponekad potrebno za romantičnu večer s partnerom blaga je svjetlost svijeća popraćena senzualnim akordima na gitari. Glazba je ponekad pravi afrodizijak i može stvoriti zaista strastvenu atmosferu.

Pop glazba preplavila je medije premda zna biti itekako iritantna i nije baš najbolji odabir za ugodnu romantičnu večer, osobito ako uzmemo u obzir stihove koji često govore o prevarama, skupim automobilima, novcu…

Ljubav, erotika i senzualnost nešto su rafiniranije stvari, a danas ti predstavljamo nekoliko glazbenika čije će te pjesme natjerati da sa sebe, ali i s partnera, svučeš svu tu tešku i nepotrebnu odjeću.

Matt Corby

Ovaj će te Australac iznenaditi emotivnim, misterioznim i vatrenim glasom. Velika većina Corbyjevih pjesama prožeta je senzualnošću i dubokim emocijama (ako uhvatiš minutu slobodnog vremena pročitaj priču iza nastanka pjesme “Brother”). Toplo preporučujemo slušanje “Souls A’fire”, “Lay You Down” i, pa zapravo svih ostalih Corbyjevih pjesama.

Sivert Høyem

Ovom norveškom gospodinu, inače frontmenu grupe Madrugada (ali i samostalnom umjetniku), zaista ne manjka riječi, a mi smo sigurni da će ti se jako svidjeti i da ćeš se moći izgubiti u njegovoj umjetnosti. “Sleepwalking Man” i “Lioness” neke su od pjesama koje su kao stvorene za romantične večeri s partnerom.

Jeff Buckley

Premda je Buckleyjeva glazba mahom nostalgična i puna dubokih (ponekad i teških) osjećaj, ona je u isto vrijeme i jako romantična. Buckley naprosto poziva na zaustavljanje vremena i uživanje u svim aspektima ljubavi.

Eric Clapton

Eric Clapton stara je legenda i svaka naša riječ bila bi suvišna, a ako voliš instrumentale savjetujemo ti da poslušaš soundtrack za film “Rush”, posebno skladbu “Preludin Fugue” čija će te melodioznost ostaviti bez daha.

Peter Green

Peter Green  jedan je od starih bluzera kakvi se više ne rađaju, a ujedno i jedan od osnivača grupe Fleetwod Mac. Njegova je glazba u stanju slušatelja vratiti u prošlost o kakvoj je oduvijek sanjao.

Angus (& Julia) Stone

Ovaj duo nemoguće je razdvojiti, a radi se o bratu ili sestri koji su toliko talentirani da smo samo zbog njih odlučili izaći iz kalupa i uključiti i jednu glazbenicu!

Back To Top