skip to Main Content

Hit kombinacija: kokos, kefir i ružina vodica!

Sigurni smo da znaš za vode obogaćene dobrim bakterijama i njihovim dobrobitima za zdravlje probavnog sustava. Trend se nastavlja i u 2018. godini, a u cijelu se stvar uključuju i mnogi poznati nutricionisti, životni treneri i slavne osobe koje zagovaraju zdrav život.

Jedno od najpopularnijih zdravih napitaka prošle godine bio je sok (odnosno čaj) od kombuche. Kombucha potpomaže probavu, imunitet i rad srca, a obiluje i s toliko proteina da se za nju može reći da je pravi rival kefiru.

Ove godine stvari su nešto drugačije jer svi su poludjeli ne za jednom, nego za tri namirnice koje čine odličnu kombinaciju.

Ekipa s portala CulturesForHealth.com otkriva da kefir sadrži deset vrsta dobrih bakterija i četiri vrste kvasca, a kombucha četiri vrste dobrih bakterija i tri vrste kvasca.

Iz ovoga je jasno vidljivo kako je kefir bogatiji dobrim bakterijama, a to pak znači kako će blagotvornije djelovati na zdravlje probavnog sustava.

Trendovi se, kao što svi znamo, ipak mijenjaju i mnogi su se stručnjaci otisnuli u potragu za novim stvarima kao što je voda od kefira čiji okus upotpunjuju još dva-tri posebna sastojka. Pogađaš, imamo recept!

Sastojci:

-1/2 šalice kokosove vode

-4 žlice zrnaca kefira

-2 žlice ružine vodice

-1-2 štapića cimeta (po želji)

Zagrijanu kokosovu vodu (na 37°C) ulij u posudu. Dodaj zrnca kefira, ružinu vodicu i cimet. Posudu zatim zatvoriti i ostavi 48 sati na sobnoj temperaturi. Nakon toga izvadi zrnca kefira i to je to!

P.S. Ružinu vodicu možeš naći u web trgovinama!

 

Back To Top