skip to Main Content

Hrana koju nije dobro jesti prije spavanja

Ako se osjećaš gladno čak i nakon večere i jednostavno moraš utažiti glad prije odlaska na spavanje postoji nekoliko stvari na koje moraš obratiti pažnju. Ponoćna zakuska nije nužno štetna po naše zdravlje, ali sve ovisi o tome kakve namirnice konzumiraš.

U nastavku ti donosimo popis namirnica koje nikako ne treba konzumirati neposredno prije odlaska u zemlju snova!

Crveno meso

Veliki i sočni odrezak zasigurno je veoma ukusan, ali to i dalje ne znači da ga je dobro konzumirati prije odlaska u krevet. Crveno meso stimulira određene procese u organizmu koji ti neće dati da zaspeš pa se nećeš moći pravilno odmoriti nakon napornog i dugog radnog dana.

Velike količine povrća

Povrće obiluje nutrijentima, ali nije ga preporučljivo konzumirati izravno prije spavanja. Povrće sadrži velike količine vlakana koje nije tako jednostavno probaviti što znači da će tvoj probavni sustav morati raditi prekovremeno pa se možda nećeš dobro naspavati!

Čips i druge procesuirane grickalice 

Čips je prilično praktična grickalica, ali nažalost sadrži tonu nezdravih sastojaka baš kao i ostale procesuirane grickalice čija konzumacija otežava odlazak u zemlju snova.

Tjestenina

Tjestenina zaista može utažiti glad, ali kasnonoćno uživanje u njoj rezultirat će nepotrebnim debljanjem. Ugljikohidrati se veoma brzo pretvaraju u masti stoga je prije odlaska na spavanje najbolje uživati u laganim obrocima. Tešku tjesteninu jednostavno valja izbjegavati.

Sladoled

Sladoled uvijek djeluje primamljivo, ali u stvarnosti je prilično loš kada je zdravlje organizma u pitanju. Sladoled obiluje šećerom i masnoćama kojih se naše tijelo neće uspjeti riješiti jer je spremno za spavanje.

Pizza 

Ostatke pizze nikako ne valja konzumirati prije spavanja jer pizza zaista strašno deblja, pogotovo ako ju se konzumira neposredno prije odlaska na spavanje.

Žitarice

Žitarice čine odličan doručak, ali ih valja izbjegavati prije odlaska na spavanje. Neke žitarice sadrže mnogo šećera i ugljikohidrata koji će te držati budnim, odnosno budnom, do dugo u noć.

Back To Top