skip to Main Content

Ideje za spavaću sobu: hladna toplina sive boje

Jesen je i kamo god pošli uvijek se u svoj dom vratimo s djelićima ovog predivnog godišnjeg doba. Poneka sramežljiva sunčeva zraka ili kesten skriven u šarenom lišću, miris svježe kave koji dopire iz našeg omiljenog kafića – sve to grije našu dušu i stimulira naš um.

Ako se i ti smatraš strastvenim po pitanju dizajna interijera i sanjaš o preuređenju svoje spavaće sobe tako da ona bude udobnija, jednostavnija i da odiše jesenskom atmosferom, baci oko na naše zanimljive ideje. Siva je boja uvijek u modi i posjeduje određenu vrstu topline unatoč tome što je neki ljudi smatraju hladnom i zagušujućom, osobito ako je u pitanju uređivanje sobe u kojoj provodimo trećinu dana.

Ako pažljivo promotriš ovaj komad namještaja uočit ćeš kako ti se pogled gubi u tom moru sivila. Postoji nešto veoma umirujuće u nijansama sive, nešto veoma udobno, sigurno i bezvremensko.

Siva boja odlično pristaje zidovima, tepisima, jastucima i okvirima za fotografije. Ipak, prilikom bojanja zidova treba dobro pripaziti na nijansu, a isto pravilo vrijedi i kada je u pitanju posteljina, krevet i ostali namještaj. Određene tamne nijanse sive u kombinaciji sa sivim zidovima jednostavno nisu najsretnije rješenje i zaista mogu “zagušiti” prostor.

Siva boja odlično se slaže s drvom, a uzorci i vrsta tkanine također su neopisivo bitni. Tajna dobrog i elegantnog dizajna skriva se u detaljima – bogati sloj tamnosive na zidu s diskretnim nejednakostima i blaga providnost zavjesa pomažu stvoriti opuštenu atmosferu.

Što se tiče posteljina, jastuka i sličnih detalja savjetujemo korištenje svjetlijih tonova. Nitko se ne želi probuditi na kišno jutro i biti okružen baš totalnim sivilom. Osim sive, dobro je razmisliti i o bijeloj boji koja može pomoći razbiti (potencijalnu) monotoniju.

Sve ima svoju pozitivnu i negativnu stranu – bitno je stvari gledati iz prave perspektive!

Back To Top