skip to Main Content

Iz dječje u tinejdžersku sobu u par koraka

Većina nas smatra kako je uređenje sobe usko povezano s osobnošću i životnom dobi njenog vlasnika. Odabir boja i ukrasa nužno ovisi o životnoj dobi, načinu života i osobnom ukusu. Ovih se pravila veoma lako pridržavati kada govorimo o odraslim ljudima, ali stvari se brzo zakompliciraju kada govorimo o dječjim sobama.

Sve je to veoma jednostavno u početku jer mala djeca nemaju definiran ukus i na roditelju je da odluči kako će izgledati soba njegovog djeteta. Ako govorimo o tek rođenoj djeci dizajn će biti veoma jednostavan i obično će obilovati plavom ili rozom bojom. Nekoliko slatkih plišanaca i udobnih jastuka sve je što nam zaista treba da se malo dijete osjeća ugodno.

Kako djeca postaju tinejdžeri tako se i njihovi ukusi polako počinju formirati. U njima se javlja želja da sudjeluju u uređenju svog prostora iako je završna odluka i dalje na roditelju neovisno o tome radi li se o odabiru boje zidova ili nečem sasvim desetom.

Stvari postaju nešto kompliciranije jednom kada djeca razviju vlastiti ukus i stil. Kada se to dogodi veoma je bitno slušati njihove želje i zamisli. Dobro je početi s minimalističkim bojama koje čine odličnu podlogu neovisno o tome kako će soba na kraju izgledati.

Soba za tinejdžericu

U sobu jedne tinejdžerice, primjerice, odlično će se uklopiti sivi namještaj, bijeli i žuti zidovi i prikladne dekoracije koje će odražavati karakter vlasnice sobe. Sve ostale odluke kada je u pitanju dizajn interijera može donijeti ona sama. Uz ovakvu kombinaciju primarnih boja nemoguće je pogriješiti. Crna, bijela i siva odgovaraju u svim kombinacijama.

Soba za tinejdžera

Ista je stvar i kad je u pitanju soba jednog tinejdžera gdje se žuta boja može zamijeniti nekom, uvjetno rečeno, muževnijom bojom. Čak i ako te strah da tvoj tinejdžer nema pojma o unutarnjem uređenju prostora i dalje nema nikakvog razloga za paniku i brigu jer plava i zelena boja dobro izgledaju u raznim kombinacijama.

Nemoj zaboraviti – dobar roditelj pustit će svoje dijete da izrazi svoju kreativnost i neće mu nametati svoj ukus.

Pročitaj sljedeće članke i saznaj više o roditeljstvu:

Zašto se djeca ponekad nedolično ponašaju?

Evo zašto je boravak u prirodi toliko bitan za naše najmlađe

Ovo je najbolji dokaz tvoje ljubavi prema djetetu

Back To Top