skip to Main Content

Je li pametno stupiti u vezu s prijateljem?

Je li pametno stupiti u vezu s prijateljem? S jedne strane ideja se čini jako zabavnom, a s druge prilično kompliciranom. Ne, ne pričamo o prijateljstvu s povlasticama već o stupanju u pravi ljubavni odnos koji uključuje poljupce i zagrljaje, odlaske na spoj, zajedničko uživanje u hrani i sportu, gledanje filmova i daljnju izgradnju odnosa. Ukratko, nešto što potencijalno može završiti – brakom!

Između prijateljstva i romantične ljubavi tanka je, često gotovo nevidljiva, granica, a na pitanje trebaš li stupiti u ljubavnu vezu sa svojim prijateljem na kraju morate odgovoriti ti i dotični prijatelj, odnosno prijateljica.

Ipak, postoje neke stvari na koje bi bilo dobro obratiti pozornost ako ti je na umu veza s prijateljem ili prijateljicom.

Početak odnosa je… drugačiji

Pripremi se na to da početak ljubavnog odnosa može biti pomalo čudan. Na kraju krajeva, radi se o osobi s kojom dijeliš sve svoje tajne uključujući i one iz intimnog života, osobne neuspjehe i detalje o zdravstvenom stanju. Takva romantična veza mora započeti drugačije, zar ne?

Iskrenost je ključ uspjeha

Ako odlučite započeti ljubavni odnos oboje ćete se morati dodatno potruditi i biti iskreni. Možda čak i puno iskreniji nego što ste bili kao obični prijatelji. Jer apsolutno je nužno da razgovarate o svim planovima, razmišljanjima i osjećajima.

Možda će se jedno od vas više zaljubiti u ono drugo, a ako ta ljubav ne bude uzvraćena veoma je moguće da će završiti jedna prelijepa veza – ali i prijateljstvo. Upravo iz tog razloga, veoma je bitno da o svemu razgovarate!

Seks mijenja stvari 

Stupanje u ljubavni odnos otvara Pandorinu kutiju osjećaja kojih kao prijatelji možda uopće niste bili svjesni, a seks je najčešći katalizator takvih promjena. Seks je jedan od glavnih pokretača svakog ljubavnog odnosa, ali to ne znači da stvari ne mogu poći po zlu ako obje osobe u njemu ne uživaju u jednakoj ili približnoj mjeri. O seksu se, kao i o svemu ostalome, može i mora razgovarati, a gdje postoji volja, obično postoji i način.

Veza s prijateljem možda zvuči zastrašujućom, no ako dijelite jednake emocije otvaraju vam se mogućnosti za jedan zaista poseban odnos!

Back To Top