skip to Main Content

Je li teško buđenje ujutro zaista znak inteligencije?

Ustajanja u rano jutro za neke predstavlja strašan izazov. Alarm koji ne prestaje zvoniti veoma je iritantan, a krevet je toliko topao i mekan da ti se iz njega nikako ne izlazi. Zamotani u omiljeni pokrivač veoma smo skloni lagati samima sebi da ćemo lakše ustati iz kreveta nakon što odspavamo još nekoliko minuta. Duboko u sebi svatko od nas zna da je rano ustajanje iz kreveta ključ uspjeha, zar ne?

Srećom, stvari baš i nisu tako crno-bijele. Rezultati nedavnih istraživanja pokazuju da ostanak u krevetu nije luksuz kojeg bi se trebalo sramiti. Naprotiv, ako imaš problema s ustajanjem iz kreveta postoji velika vjerojatnost da si kreativnija, inteligentnija i sretnija osoba u odnosu na prosjek!

Zašto su noćne ptice inteligentnije?

Rezultati istraživanja, nazvanog “Zašto su noćne ptice inteligentnije?” pokazali su da su pojedinci koji imaju slobodan izbor kada je u pitanju ritam spavanja (koji mogu odlučiti kada će i koliko spavati) inteligentniji u odnosu na ostale. Odgađanje jutarnjeg alarma relativno je novi izum koji uvelike utječe na naše života. Pojedinci kojima nije problem prilagoditi se teškoj svakodnevici i promjenama kada je u pitanju ritam spavanja mogu se pohvaliti većim koeficijentom inteligencije.

Što o tebi govori kasnije dizanje iz kreveta?

Ako si sklon, odnosno sklona, ignoriranju jutarnjeg alarma te uvijek slušaš svoje tijelo to znači da slijediš svoje snove i samostalno rješavaš svoje probleme što te čini inteligentnijom i neovisnijom osobom. Rezultate ovog istraživanja potvrdili su rezultati jednog drugog istraživanja provedenog na sveučilištu u Southamptonu. Rezultati potonjeg istraživanja ukazuju na korelaciju između kasnog odlaska u krevet (poslije 23 sata) i kasnog buđenja (poslije 8 sati ujutro) i veće zarade te sretnijeg života u odnosu na ostale.

Iako se tvoj kreativan i inteligentan um dodatno razvija tijekom spavanja ni s čime ne treba pretjerivati. Previše sna nipošto nije dobra stvar! Stručnjaci se slažu da je odraslima za pravilno funkcioniranje potrebno oko 7 sati sna.

Bilo kako bilo, sad ti ljudi barem više neće moći prigovarati da si lijena osoba! Ako ujutro odlučiš odgoditi alarm ne trebaš se osjećati loše. Na kraju krajeva, to je samo možebitni dokaz tvoje inteligencije i kreativnosti. Život je samo jedan i u njemu moramo uživati, zar ne?

 

Back To Top