skip to Main Content

Je li tvoj partner “control freak”?

U tvoj je svijet ušla nova posebna osoba. Osoba zbog koje se osjećaš voljeno, zaštićeno i dobro. Ipak, možda kod partnera polako počinješ primjećivati neke sitnice koje ti malo smetaju. Možda se tvoj partner ponaša previše zaštitnički ili te želi kontrolirati.

U tom slučaju postoji velika vjerojatnost da je tvoj partner tzv. control freak. Ovo su neki od znakova koji će ti pomoći prepoznati takvu osobu!

Otvoreno iskazuje želju za kontrolom 

Određeni pojedinci otvoreno iskazuju svoju želju za kontrolom u odnosu. Ovakve osobe često prijete ostavljanjem u slučaju gubitka kontrole. Osim toga, sklone su se i duriti te odbijati svaki razgovor iako njihov partner ne zna gdje je točno pogriješio. Ako tvoj partner ikada izrazi želju za preuzimanjem kontrole u odnosu vrijeme je za prekid!

Ponaša se kao da je uvijek najpametniji 

Pojedini control freakovi ponašaju se kao da su uvijek najpametniji i od svojih partnera očekuju slijepu poslušnost. Neovisno o tvojim kompetencijama kada su u pitanju socijalne situacije, političke ili osobne teme takav će te partner neprestano uvjeravati da si ipak u krivu.

Zbog ovoga ćeš se s vremenom početi osjećati inferiorno, a ako se suprotstaviš istog ćeš se časa suočiti s napadom na svoje stajalište. Ako pristaneš na ovakav odnos tvoj se glas nikada neće čuti.

Voli naređivati u spavaćoj sobi 

Ako tvoj partner ima snažnu potrebu određivati kada ćete, gdje i kako voditi ljubav postoji velika vjerojatnost da se radi o control freaku. Možda će ti se ova ideja na početku i učiniti primamljivom, ali vrlo će ti brzo početi ići na živce. Kada je u pitanju seks ne treba raditi kompromise. Ako nešto ne želiš raditi jednostavno to nemoj raditi!

Traži da zbog njega promijeniš svoje ponašanje

Ovu je patologiju veoma teško uočiti jer su promjene u početku obično beznačajne. Ipak, ovakav će partner od tebe prije ili kasnije zatražiti i veće promjene. Ako se nekome ne sviđaš kao osoba kakva jesi onda i niste jedno za drugo. Ovakav će partner prije ili kasnije pokušati uspostaviti kontrolu nad tvojim životom.

Back To Top