skip to Main Content

Sa zadovoljstvom se probudi ranije

Većini ljudi teško je ustati iz kreveta u rano jutro. Međutim, problem nije toliko u samom ustajanju u ranijim satima već u motivaciji i razlozima zašto bi se trebali ranije buditi.

Problem je što većina nas slijedi gotovo istu jutarnju rutinu. Probudimo se, popijemo kavu, spremimo se i otiđemo na posao ili faks. Nažalost, ova rutina pokazuje kako već od ranih jutarnjih sati služimo prvenstveno tuđim interesima.

Umjesto da se fokusiramo na poslovne i druge obveze, vrijeme nakon buđenja bi trebali odvojiti samo za sebe.

Što će te motivirati ustati ranije?

Glavni razlog zašto ljudima uspijeva probuditi se ranije motivacija je da ustanu i počnu raditi stvari koje vole. Ako nemaš isplanirano jutro teško će ti biti natjerati se da ustaneš iz kreveta.

S druge strane, ako znaš da te čekaju omiljene jutarnje aktivnosti sigurni smo da ćeš doslovce iskočiti iz kreveta. Zato moraš dobro razmisliti o tome u u čemu voliš uživati u jutarnjim satima? Ako nemaš konačan odgovor imamo nekoliko prijedloga koji bi mogli postati tvoje omiljene jutarnje navike.

Idealne jutarnje navike

Nakon buđenja nikako nemoj istog trenutka pregledavati društvene mreže ili poslovne mailove. Posao i društveni svijet mogu čekati – ovo je vrijeme samo za tebe!

Voliš čitati? Izaberi knjigu koju još uvijek nisi pročitao/la i svako jutro pročitaj bar nekoliko stranica.

Imaš li psa? Zašto vas dvoje ne biste svako jutro otišli u jednu zajedničku šetnju?

Razgibavanje je idealan način da pokreneš cirkulaciju krvi i pripremiš organizam za ostatak dana.

Možda misliš kako će tvoja jutarnja sebičnost smanjiti tvoju produktivnost na radnom mjestu. Međutim, istraživanja su pokazala kako su osobe koje znaju kako odvojiti vrijeme samo za sebe produktivnije i sretnije na poslu.

Osjećaj sreće i ispunjenost energijom proizlaze upravo iz brige o sebi. Zato svako jutro odvoji barem 20 minuta i prepusti se – sebičnosti.

Back To Top