skip to Main Content

Jedinstvene ideje za ukrašavanje pisanica

Kada je u pitanju ukrašavanje pisanica ideja nikada dosta! Ako si u potrazi za novim i zanimljivim idejama sigurni smo da će ti ovaj članak biti od velike koristi!

Vrpce

Vrpce su uvijek odličan izbor, pogotovo ako želiš da tvoje pisanice krasi jedinstven dizajn. Sve što ti je potrebno jest malo ukrasne vrpce koju valja omotati oko pisanice. Toplo preporučujemo žute, ljubičaste, plave i slične vrpce sa žarkim bojama.

Srebrne pisanice

Za provođenje ove ideje u praksu trebat će ti srebrni flomaster. Pisanicu možeš ukrasiti malim i velikim točkicama, valovitim linijama ili bilo kojim oblikom koji ti padne na pamet. Osvijesti svoju unutarnju kreativnost i tvoje će pisanice izgledati upravo savršeno!

Pisanice kao mala djeca cvijeća

Ako želiš da tvoje pisanice izgledaju poput malih, slatkih čovječuljaka treba će ti crni, crveni i bijeli flomaster, konac, vuna i nekoliko cvjetova. Konac ili vuna mogu sačinjavati kosu, a od cvjetova je moguće napraviti mali cvjetni vijenac. Djeca cvijeća simbol su mira i ljubavi što ih čini odličnim odabirom kada je Uskrs u pitanju.

Razlomljena ljuska

Ako želite posebno efektna jaja, a bez previše iscrtavanja po njima, jednostavno malo nalupaj ljusku prije nego ju umočiš u (jestivu) boju. Nakon što jaja izvadiš iz boje sve što trebaš napraviti jest ukloniti ljusku i uživati u zanimljivom uzorku!

Šarene pisanice

Jedinstvene pisanice moguće je napraviti i uz pomoć listova travki ili bršljana. Naberi nekoliko listova zanimljivih oblika te ih zajedno s jajetom zamotaj u stare i tanke ženske čarape. Gumicom zategni čarapu oko jajeta te ga zatim položi u odabranu boju. Nakon što makneš čarapu i listove nastali uzorci će te naprosto oduševiti.

Ako ovog Uskrsa želiš uživati u zaista jedinstvenim uskršnjim jajima morat ćeš pustiti mašti na volju. Uz malo truda tvoje će pisanice oduševiti tvoju obitelj i ubrzo će ti se i oni pridružiti u bojanju jajeta. Uživajte!

 

 

Back To Top