skip to Main Content

Jednostavni recepti za neodoljive kolače s jabukama

Kolači s jabukama omiljena su poslastica ljudima koji uživaju u slatkim, ali svježim okusima. Ovu slatku magiju uvijek je moguće dodatno pojačati uz pomoć cimeta ili čokolade!

Brzinski kolač s jabukama

Pečene jabuke prekrivene sočnim biskvitom i šlagom – postoji li išta ukusnije?

Sastojci: 7 jabuka, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 1 pakiranje vanilin šećera, 1 pakiranje praška za pecivo, 300 ml mlijeka i šlaga koliko ti srce želi

Priprema: Prva stvar koju treba napraviti jest oguliti i narezati jabuke na četvrtine, a zatim ih položiti na četvrtasti pekač te pustiti da se peku u pećnici na 200 stupnjeva otprilike 15 minuta odnosno dok ne omekšaju. Dok se jabuke peku ti se možeš pozabaviti s biskvitom!

Sve što trebaš napraviti jest u jednu duboku zdjelu staviti jaja, šećer i vanilin šećer te sve dobro miješati sve dok se šećer ne krene topiti, odnosno dok ne dobiješ gustu smjesu. Ovoj smjesi zatim treba dodati brašno i prašak za pecivo, sve dobro promiješati uz pomoć žlice te zatim njome preliti jabuke. Dobivenu kombinaciju zatim treba još jednom staviti u pećnicu na 15 minuta. Ako te zanima je li biskvit dovoljno pečen uvijek ga možeš testirati uz pomoć čačkalice.

Jednom kada se kolač ohladi treba ga izvaditi iz pekača tako da jabuke završe na gornjoj strani. Nakon toga mlijeko i šlag treba pomiješati u jednoj posudi te zatim dobivenom smjesom premazati kolač od jabuka. Kolač na kraju treba izrezati na komade, servirati te – uživati!

Kolač s jabukama, cimetom i orašastim plodovima 

Jabuke, cimet i orašasti plodovi dobitna su kombinacija kada su kolači u pitanju!

Sastojci: 300 g brašna, 130 g maslaca (sobna temperatura), 1 jaje, 1 žumanjak, 1/2 pakiranja praška za pecivo, prstohvat soli, 2 jabuke, 1/2 žličice cimeta, 30 g pinjola, 35 g badema, 35 g oraha

Preljev: 1 jaje, 50 g maslaca, 2120 ml mlijeka, 50 g brašna, 100 g šećera, 1 pakiranje vanilin šećera

Priprema: Prva stvar koju treba napraviti jest brašno, maslac, jaje, žumanjak, šećer, prašak za pecivo i sol pomiješati u posudi. Dobiveno tijesto zatim treba razvući u kružni oblik između dva komada papira za pečenje. Razvučeno tijesto zatim valja staviti u pekač valja premazan maslacem i posipan brašnom te ga nekoliko puta izbosti vilicom.

Sljedeća stvar koju treba napraviti jest oguliti i narezati jabuke na tanke kriške te ih zatim poredati duž tijesta te sve posipati s malo cimeta. Nakon ovoga u zagrijani lončić valja uliti mlijeko, vanilin šećer i šećer te pričekati da se šećer počne topiti. Zatim dodati jaje i maslac te sve dobro promiješati. Dobiven preljev zatim treba razmazati po jabukama te svemu pridodati orašaste plodove. Kolač zatim treba peći u pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

U slast!

 

Back To Top