skip to Main Content

Jesenski jutarnji rituali koje će ti uljepšati dan

Jesenska jutra prožeta su vrstom mira za kojom žudimo tijekom cijele godine, a kada taj spokoj napokon dođe skloni smo postati totalne lijenčine kojima se ništa ne da raditi, pa čak ni uživati u sitnicama.

Jedan od razloga zašto obožavamo listopadska jutra je zato što nisu ni previše topla ni previše hladna, ne pada snijeg, a nema ni alergena u zraku.

Evo nekoliko odličnih jesenskih rituala koje možeš početi prakticirati već od sutra!

Ostani u krevetu i postepeno se razbudi

Dosta je bilo užurbanosti. Pokušaj izbjeći tipku “snooze” na svom alarmu i probudi se u planirano vrijeme. Zatim se razbudi što je nježnije moguće! Nakon što izroniš iz sna ostani ležati neko vrijeme u krevetu i dopusti očima da se priviknu na svjetlo. Nemoj juriti pristaviti kavu, a smartphone pokušaj što kasnije uzeti u ruke.

Uživaj u jutarnjoj higijeni

Nemoj da ti jutarnja higijena postane samo obaveza – uživaj u njoj. Uživaj u tuširanju, umivanju, brijanju ili stavljanju jutarnje kreme na lice. Napravi pravi mali ritual od svega i dan će ti početi bolje!

Voće, voće, voće!

Dobra voćka najbolji je doručak – pomaže nas razbuditi i osvježiti, čini nas sitim zahvaljujući vlaknima i daje nam vitamine. Ako si pomalo kao hobit htjet ćeš i drugi doručak stoga ne bi bilo loše da pokušaš izbalansirati jutarnju prehranu – ako je prvi doručak činila voćka, neka drugi doručak bude malo temeljitiji. Kako ti to zvuči? Odlično, zar ne?

Čaj ili kava u parku ili blizu plaže

Ako živiš blizu mora nema ti druge nego obući toplu odjeću i uživati u pogledu na more, a ako nisi te sreće, tu su uvijek parkovi, rijeke i jezera u kojima će kava ili čaj imati još bolji okus nego inače!

Back To Top