skip to Main Content

Još uvijek ne znaš koji je tvoj posao iz snova?

Veoma je bitno živjeti prema vlastitim pravilima, a jedna od najvažnijih stvari u životu svakako je karijera koja često nije onakva kakvom je priželjkujemo. Sanjaš li o tome da postaneš poznata osoba ili možda želiš ostvariti uspjeh koji neće biti mjerljiv isključivo financijskom dobiti?

Kada je posao iz snova u pitanju manje je bitno o kojem se poslu točno radi. Ono što je zaista bitno jest da znaš što želiš ostvariti.

Ako još uvijek ne znaš koji je tvoj posao iz snova postavi si sljedeća pitanja:

  • što očekuješ od svog posla?
  • koliki je tvoj radni kapacitet?
  • što te motivira da radiš?
  • u kojem društvenom području tražiš svoj posao iz snova?

Potrebno je dosta vremena i propalih pokušaja prije nego što otkriješ čime se u životu želiš baviti. Ako ti se u nekom trenutku učini da ti je karijera krenula u pogrešnom smjeru zapiši svoje ciljeve na komad papira i zalijepi ga na vidljivo mjesto u svojoj spavaćoj sobi.

Imati posao iz snova znači biti ono što jesi. Svi smo dobro upoznati s uobičajenim zanimanjima kao što su liječnik, pekar ili profesor, no u današnjem svijetu postoje i neka ne toliko uobičajena i veoma zanimljiva radna mjesta.

Stručnjak za čokoladu

Ako nekim slučajem uspiješ dobiti ovaj posao sve što ćeš raditi jest isprobavati nove vrste čokolada. Spoj znanosti i slatkog užitka – može li bolje od ovoga?

Vlasnik kafića za mačke

Obožavaš krznate ljubimce i tražiš način kako zaraditi? Onda je ovo sigurno tvoj posao iz snova! U nekim je državama trend otvarati kafiće namijenjene mačkama (i vlasnicima je dozvoljeno ući), a u Hrvatskoj još nema ovako specijaliziranog ugostiteljskog objekta. Možda je vrijeme da netko iskoristi ovu poduzetnu ideju

Instruktor surfanja za pse

Ako pak više preferiraš pse imamo savršen posao i za tebe! Naša je obala prepuna mjesta na kojima ljudi mogu učiti savladavati valove, a ne postoji nijedan razlog zbog kojeg se i pse ne bi moglo podučiti ovoj vještini. Ovaj posao zahtijeva puno fizičkog rada, no to je mala cijena za rad s toliko uzbuđenih pasa!

Profesionalni spavač

Moramo priznati da je ovo uistinu posao iz snova. Ovo zanimanje podrazumijeva isprobavanje novih madraca, jastuka i pokrivača za spavanje. Jedino što moraš napraviti jest podnijeti izvještaj u kojem ćeš detaljno opisati svoje iskustvo spavanja. Zvuči nestvarno, zar ne?

Spavajući možeš zaraditi i ti, i to 1000 kuna za samo 4 sata sna! Ukoliko ti ustajanje iz kreveta predstavlja veliki problem, možeš zaspati bilo gdje i bilo kada i nije ti teško odraditi par prekovremenih sati spavanja, prijavi  se za posao iz snova. 

Back To Top