skip to Main Content

Jutarnje navike koje ti otežavaju dan

Po jutru se, kažu, poznaje dan, a ako tvoje jutro započne sporo i nevoljko – dan će biti još gori. Ako želiš imati dovoljno energije za ostatak dana postoje određene stvari koje trebaš izbjegavati ujutro . Ovo su jutarnje navike koje je najbolje izbjegavati u širokom luku.

Nema “još samo 5 minuta” 

Tipka “snooze” jedan je od najljućih neprijatelja dobrog jutra. Odgađanje buđenja ujutro veoma je loša navika jer ona nas uvlači u novi ciklus spavanja iz kojeg se mnogo teže probuditi. Ovaj novi ciklus spavanja obično rezultira velikim osjećajem iscrpljenosti i lijenosti.

Nemoj samo “iskočiti” iz kreveta 

Probaj se malo rastegnuti i sabrati misli pa tek onda ustati iz kreveta. Što se duže rastežeš ujutro to ćeš više energije i samopouzdanja imati ostatak dana.

Okani se čitanja emailova ili vijesti 

Nemoj zakrčiti svoj um lošim vijestima ili emailovima koji u tvoje jutro unose nepotrebni stres. Probaj se usredotočiti na tišinu i svoje misli, a uvijek možeš pustiti i svoju omiljenu pjesmu. Emailove i vijesti najbolje je ostaviti za drugi dio dana.

Ostaviti krevet nepospremljenim

Možda ti se spremanje kreveta čini uzaludnim, ali radi se o dobroj i zdravoj jutarnjoj navici. Spremanje kreveta odličan je uvod u produktivniji radni dan, a i lijepo je vidjeti uredan krevet. Osim toga, krevet uvijek možeš obogatiti zgodnim zimskim dekoracijama koje će te podsjetiti na nadolazeće blagdane i brzo nam dolazeće zimske dane!

Ispijanje kave odmah nakon buđenja 

Za većinu nas kava je nezamjenjivi napitak uz koji se lakše budimo i lakše podnosimo dan. Unatoč svemu tome nije ju dobro piti odmah nakon buđenja. Jutarnju kavu možeš zamijeniti smoothiejem ili limunadom.

Jutra treba prihvatiti kao predivan dio života, kao početak još jednog novog dana u kojem ćemo doživjeti nova iskustva. Izbjegavanjem navika koje smo u današnjem članku naveli tvoja će jutra i dani postati produktivniji i sretniji, a što je bolje od toga?

Back To Top