skip to Main Content

Jutarnje navike zbog kojih ne možeš održati težinu

Ako se po jutru dan poznaje, naše jutarnje navike trebali bismo pretvoriti u saveznike za liniju kakvoj oduvijek težimo. Ako ne znaš od kuda početi, donosimo ti listu navika koje mogu utjecati na tvoju tjelesnu težinu.

Nemaš vremena za doručak

Znanstvenici sa Sveučilišta u Tel Avivu dokazali su da veće količine doručka, lakša večera i nekoliko manjih obroka između čine pravu kombinaciju za uspješno održavanje tjelesne težine. Prije šalice kave i radnog dana koji slijedi pojedi barem lagani obrok.

Čaša vode na prazan želudac

Tijelo odrasle osobe sastoji se od 55 do 60% vode. Prema tome, čaša vode nakon ustajanja ubrzat će metabolizam i smanjiti rizik od nakupljanja masti. Osim toga, voda pomaže tijelu eliminirati toksine.

Ne provodiš dovoljno vremena na suncu

Sunčeva svjetlost pomaže pri sagorijevanju kalorija i bijelih masti. Znanstvenici iz Kanade dokazali su da je razina lipida smanjena kod osoba koje su izložene sunčevoj svjetlosti. To je jedan od razloga zašto se brže debljamo zimi kad ima manje sunčeve svjetlosti.

Tjeraš se odraditi jutarnji trening

Jutarnje vježbanje će ubrzati tvoj metabolizam, no neće utjecati na tvoj apetit tijekom dana. Naime, prema riječima stručnjaka ljudi koji vježbaju ujutro ne konzumiraju manje hrane tijekom dana.

Pojedi slatko – za doručak

Ako baš nikako ne možeš odoljeti slasticama i namirnicama koje sadrže šećer, bolje ih pojedi ujutro.

Čitaš vijesti od ranog jutra

Stres i anksioznost uzrokovane negativnim vijestima mogu negativno utjecati na tvoje zdravlje, pogotovo ako si osjetljiva osoba. Stres vodi do nakupljanja masti u tijelu i uzrokuje proizvodnju hormona koji pomažu tijelu da se prilagodi na stresne situacije. Ako se radi o kratkotrajnom stresu, nove masne stanice neće se formirati. No, ako se radi o kroničnom stresu, mehanizam nakupljanja kalorija bit će aktiviran.

Jutarnje aktivnosti s kućnim ljubimcem

Tvoj pas može biti odličan poticaj za šetnje i praviti ti društvo dok treniraš, a s mačkom prakticiranje joge i istezanje može biti još zabavnije. Kad jutro posvetiš aktivnostima i maženju četvernožnog ljubimca, tijelo će ti sigurno biti zahvalno.

Back To Top