skip to Main Content

Kako biti zadovoljan sa svojim životom?

Nisi zadovoljna svojom realnošću? Nisi na mjestu na kojem bi htio biti? Želiš li promijeniti svoj živote umjesto da promjeniš sebe? Idemo ispočetka… Što kažeš na to da odrediš ciljeve pomoću kojih ćeš zavoljeti ono što već imaš?

Nauči voljeti ono što već imaš

1. Dovrši započeto

Završi s čitanjem knjige, pojedi ostatke hrane s tanjura, odjeni se drukčije nego inače, reci oprosti i stvarno to misli. Nazovi stare prijatelje i dovršite neke stare projekte.

2. Zahvali se prijatelju

Uzmi neko vrijeme za prijatelje umjesto da tražiš neke nove. Započni cijeniti koliko je prekrasno imati barem jednog prijatelja u životu – nisu svi te sreće.

3. Cijeni ljude

Pronađi način kako više cijeniti ljude onakvima kakvi jesu, a ne kakvi ti želiš da budu. Nije na tebi da sudiš tko zaslužuje ljubav i brižnost. Tvoj zadatak je voljeti na ispravan način.

4. Vodi bilješke

Zapiši neke stvari koje ti tvoje tijelo dopušta svaki dan. Bez obzira radi li se o trčanju, razgovoru, gledanju filma ili promatranju okoline, koncentriraj se na stvari koje tvoje tijelo može, a ne na to kako ono izgleda.

5. Voli ono što radiš

Pronađi smisao i sreću u onom što radiš. Zadovoljstvo s poslom ne mora biti popraćeno nekim novim idejama i ciljevima. Pokušaj naći zadovoljstvo u onome što radiš.

6. Ne cijeni samo materijalno

Nauči voljeti stvari koje ne koštaju puno. Nauči voljeti jednostavnu hranu i kuhanje, izlaske, druženja, gledanje zalaska sunca…

7. Započni tradiciju

Najposebniji dani u godini ispričat će priče o tebi. Tko si, što trebaš i kako želiš proslaviti svoj život? Započni svoju tradiciju i uključi ljude koje najviše voliš.

8. Živi u skladu s mogućnostima

Nauči živjeti s onim što imaš, nebitno koliko zarađuješ. Rasporedi novac za račune, za neke osobne sitnice i ostalo. Ova navika treba biti ista bez obzira na to koliko zaradiš.

9. Udomi sve što imaš

Prouči predmete u svom domu i zadrži samo one koji će ti zbilja poslužiti i koji ti nešto znače. Zatim pronađi mjesto za svaku od njih. Na ovaj ćeš način zadržati red u svom domu.

Back To Top