skip to Main Content

Kako održati stabilnu vezu na daljinu?

Veze na daljinu znaju biti veoma stresne, osobito ako nemaš podršku članova obitelji ili prijatelja koji otvoreno sumnjaju u šanse za uspjeh.

Unatoč svemu tome, postoje načini na koje možeš osigurati da veza na daljinu bude stabilna koliko je to moguće.

Izbjegavaj posesivno ponašanje i duge razgovore

Dugi razgovori sasvim su u redu stvar jer pomoću njih se povezujš sa svojim partnerom, pogotovo kada ih ne možeš zagrliti ili poljubiti. To, međutim, ne znači da je potrebno šest sati dnevno provesti na telefonu ili krajnje posesivno tražiti od svog partnera da ti u svakom trenutku javlja gdje je i što radi.

Sloboda je temeljna stvar u vezi, pogotovo u vezi na daljinu koja najviše i ovisi o međusobnom poštovanju i povjerenju.

Osvijesti da se radi o prijelaznom razdoblju

Postoji jedna stara uzrečica koja kaže „Ako želite živjeti zajedno, prvo naučite živjeti odvojeno“. Pokušaj osvijestiti kako je to što ste trenutačno odvojeni samo priprema za bliskost koju ćete kasnije moći dijeliti. Dopusti daljini da vas učini bližima nego ikada.

Izbjegavaj ponašanje koje ga/ju mogu uznemiriti

Izlazak s prijateljima i kolegama sasvim je normalna stvar, isto kao i odlazak na party, ali nemoj pretjerivati. Ako znaš da među ljudima s kojima se svakodnevno družiš postoji netko kome se sviđaš, a to zna i tvoj partner, jednostavno izbjegavaj tu osobu i tako olakšaj svom partneru.

Nemoj svakog vikenda ostajati vani do jutra. Umjesto toga iznenadi svoga partnera odlaskom na virtualni spoj – samo vas dvoje i nule i jedinice! Zajedno pogledajte film ili chatajte koristeći kameru.

Redovito se posjećujte

Ako imaš dovoljno slobodnog vremena i novca obavezno posjeti svog partnera. Ojačajte svoj odnos čestim posjećivanjem. Potrudi se da dobro iskoristite malo zajedničkog vremena koje imate. Radite stvari koje vas oboje vesele i koje će vas držati pozitivnima do sljedećeg susreta.

Jasno definiraj odnos i zajedničke ciljeve

Vrlo je važno da imate definiran odnos i da oboje znate što želite od života i kako to mislite postići.

#ljubav #seks #vezanadaljinu

Back To Top