skip to Main Content

Kako prekinuti vezu bez osjećaja kajanja?

Jesi li u potpunosti siguran/na da tvoj partner ili partnerica nisu prava osoba za tebe? Smatraš li da činiš pravu stvar? Bojiš li se toga da ćeš povrijediti drugu stranu?

Prekidi su uvijek bolni, ali postoji način da prekineš odnos s drugom osobom bez naknadnog kajanja.

Moraš znati da si dao/la sve od sebe

Prije nego što odlučiš prekinuti vezu, pitaj se jesi li dao/la sve od sebe? Veliki broj ljudi prekida ljubavne odnose bez da su dali sve od sebe. Možda partneru nisu uspjeli prenijeti svoje najdublje odnose ili im je jednostavno bilo dosta sitnih razmirica.

No, što ako se ispod svih tih problema krije nešto za što se vrijedi boriti? Što ako druga strana razumije kako se osjećaš, ali te voli toliko puno da je spremna napraviti sve što je u njenoj moći da spasi odnos?

Prije nego što se odlučiš na prekid, razmisli o tome jesu li problemi u odnosu rješivi ili ne. Dobro razmisli o svemu, razgovaraj sa svojim partnerom, reci mu što te muči i pokušajte riješiti stvar zajedničkim snagama.

Koji je glavni razlog zbog kojeg želiš prekid?

Ako već želiš prekinuti odnos veoma je bitno da to učiniš iz pravih razloga. Nemoj prekinuti dugotrajni ljubavni odnos samo zato jer ti se svidjela neka druga osoba. Neovisno o tome koliko je treća osoba zanimljiva na početku strasti se uvijek stišaju s vremenom.

Nemoj prekidati odnos sa svojim partnerom samo zato jer ti to savjetuju prijatelji ili članovi obitelji.  Ti si jedina osoba koja može odlučiti želi li nastaviti vezu ili ne.

Nemoj prekidati odnos samo zato jer tvoj partner ne zarađuje toliko koliko bi “trebao” ili jer uživa u čudnoj glazbi. Samo zato jer netko nije ostvarenje ideala koje nam nameće društvu ne znači da nije prava osoba za tebe.

Prije prekida moraš biti sasvim siguran/na da je tvoja odluka utemeljena u opravdanim razlozima.

Nemoj postati stranac

Ako želiš prekinuti svoj ljubavni odnos bez kajanja nemoj postati stranac. Nemoj jednostavno nestati.

U današnje vrijeme lakše je nestati nego ikada. Muškarci i žene nestaju iz partnerovih života bez ijedne progovorene riječi. Neovisno o tome koliko se bojiš susreta s partnerom najgora stvar koju možeš napraviti jest otići bez riječi.

 

Back To Top