skip to Main Content

Kako pripremiti savršen puding bez grudica?

Činjenica s kojom se svi sladokusci mogu složiti je da je puding ukusan, jeftin i vrlo lak za pripremu. Međutim, pravo je umijeće izbjeći stvaranje grudica. Uz slijeđenje nekoliko jednostavnih koraka i ti se možeš zauvijek riješiti grudica u pudingu!

Popis stvari koje su ti potrebne za pripremu pudinga veoma je kratak – sve što trebaš su mlijeko, šećer, puding u prahu i dodatci po želji.

Pripremi posuđe za pravljenje pudinga

Prvo i najvažnije je pažljivo pročitati recept i pripremiti potrebne zdjele. Također, jedan od najvažnijih koraka u pripremi pudinga je energično miješanje.

Ako želiš izbjeći stvaranje grudica moraš pomiješati puding i šećer

Puding u prahu sadrži škrob. Za one manje iskusne škrob može biti velik problem jer on brzo postaje gust i ne otapa se lako, a ovo pak može rezultirati grudicama i lošom teksturom. Upravo iz tog razloga veoma je bitno pomiješati puding u prahu sa šećerom  prije nego što prah saspeš zdjelu. Nakon što pomiješaš puding u prahu i šećer možeš dodati i hladno mlijeko te miješati sve dok ne dobiješ glatku mješavinu lišenu grudica.

Dodaj mješavinu čas prije nego što mlijeko zakuha

Za savršen puding u svoju ćeš mješavinu morati uliti malo toplog mlijeka te sve to zajedno staviti u lonac za kuhanje. Nakon što sa štednjaka ukloniš lončić s toplim mlijekom mješavinu možeš početi polako ulijevati u lonac. Nemoj prestati miješati sve dok u toplo mlijeko ne uliješ svu mješavinu.

Kad nemaš vremena napravi puding bez kuhanja

Danas postoje i mješavine pudinga za brzu pripremu koje je moguće pronaći u bilo kojem dućanu. Sve što trebaš je mješavina pudinga i 300 ml mlijeka. Ova dva sastojka potrebno je dobro izmiksati uz pomoć miksera i savršeni desert gotov je za samo nekoliko minuta!

Jedina stvar o kojoj sada moraš brinuti jest kojim dodatcima želiš obogatiti svoj ukusni puding bez grudica…

 

Back To Top