skip to Main Content

Kako pripremiti savršeni Aperol Spritz?

Kada netko kaže “Italija” jedna od prvih stvari na koje pomislimo su slavni talijanski specijaliteti. Osim predivnom arhitekturom i umjetnošću, Talijani se mogu pohvaliti i svojim gastronomskim postignućima među koja definitivno spada i kultni talijanski koktel Aperol Spritz.

Zaista, ponekad nam se čini da su Talijani prvi otkrili baš sve oblike uživanja u životu…

Ovaj svima omiljeni koktel savršeno je osvježenje za ljetnih dana, ali jednako će te oduševiti i za hladnijih dana. A najbolje od svega je to što ga je veoma lako pripremiti i kod kuće! Uostalom, tko kaže da se u dobrom koktelu može uživati samo u kafiću ili noćnome klubu?

Sastojci: pjenušavo vino, Aperol, gazirana voda, nekoliko kriški naranče za dekoraciju.

Priprema: Sve što trebaš napraviti jest staviti nekoliko kockica leda u jednu veliku čašu, a zatim je napuniti do 2/5 s Aperolom, do 3/5 s pjenušavim vinom te zatim dodati gazirane vode po želji i sve dobro promiješati. Nakon toga svoj koktel možeš ukrasiti s nekoliko kriški naranče i to je to!

Kratka povijest Aperol Spritza

Aperol Spritz kojeg su 1919. osmislila braća Barbieri iz Padove može se pohvaliti niskom količinom kalorija, ali i alkohola (tek 11%). Od 1919. godine pa sve do danas popularnost Aperol Spritza samo je rasla, a sve zahvaljujući njegovoj bogatoj, osvježavajućoj aromi te mogućnošću miješanja s drugim alkoholnim pićima.

Naravno, ako ti se svidi pripremanje koktela uvijek možeš potražiti i druge ukusne recepte te svoje prijatelje iznenaditi klasicima kao što su Mojito, Margarita, Sex on the Beach, Cuba Libre… Svi navedeni kokteli mogu se pohvaliti jednostavnom pripremom i širokom dostupnošću glavnih sastojaka.

Također, uvijek možeš i malo eksperimentirati! Primjerice, svježe iscijeđeni sok od limete i votka zaista se dobro slažu, a odlično funkcioniraju i u kombinaciji s brojnim drugim sastojcima. Sve što trebaš napraviti jest pustiti svojoj mašti na volju, udobno se zavaliti i uživati u ugodnom društvu i neponovljivim okusima!

 

Back To Top