skip to Main Content

Kako pronaći vremena za prijatelje ako si u vezi?

Ozbiljne ljubavne veze u današnje vrijeme praktički su postale stvar luksuza. Nakon što stupimo u ozbiljan odnos s partnerom koji nas poštuje i brine o našim osjećajima želimo mu uzvraćati istom mjerom zbog čega veoma teško pronalazimo dovoljno vremena za obitelj, prijatelje i kolege s posla.

Upravo iz ovog razloga ne trebaš se iznenaditi ako te prijatelji s vremena na vrijeme žele podsjetiti da oni i dalje postoje premda, naravno, shvaćaju da su se okolnosti tvoga života značajno promijenile.

Što se mijenja jednom kad stupiš u vezu?

Posao, kućanski poslovi i druženje s partnerom samo su neki od faktori koji ozbiljno utječu na količinu slobodnog vremena s kojim raspolažeš. Osim toga, postoji velika vjerojatnost da jednostavno nećeš imati dovoljno snage i volje za duge razgovore s prijateljima o njihovim problemima.

Prijatelji koji će ti najviše zamjeriti na tvome manjku vremena oni su koji trenutačno nisu u ljubavnom odnosu. Jednom kada stupe u ozbiljan ljubavni odnos njihov će se stav prema tebi promijeniti. Drugim riječima, postat će zreliji i napokon će shvatiti tvoju poziciju.

Objasni im svoju situaciju

S obzirom na to da si jednom bio/la na njihovom mjestu veoma je bitno da se ne ljutiš zbog njihovog ponašanja. Umjesto toga, potrudi se biti zrela i odrasla osoba i pozovi ih na razgovor.

Pokušaj im objasniti svoju situaciju, a daj im do znanja i da ih još uvijek jako puno voliš. Jednostavno im reci da sada imaš mnogo manje slobodnog vremena nego ranije, ali da si uvijek tu za njih.

Još jedna stvar koju možeš napraviti jest odabrati jedan dan u mjesecu i rezervirati ga za druženje sa svojim najboljim prijateljem. Unaprijed isplanirajte aktivnosti kojima ćete se baviti (npr. odlazak u kino ili na večeru) i uživajte kao nekada!

Tijekom dana ispunjenih brojnim obavezama svoje najbolje prijatelje uvijek možeš iznenaditi neočekivanim, malim darom. Ovakve male geste tvojim će prijateljima dati do znanja da ipak uvijek misliš na njih i da ih puno, puno voliš!

 

Back To Top