skip to Main Content

Kako putem poruke reći nekome da ti se sviđa?

Reći nekome da ti se sviđa zaista nije najlakša stvar na svijetu. Osobito ako prema toj osobi njeguješ jake romantične osjećaje, odnosno ako ti se dotična osoba zaista i iskreno – sviđa.

Online dopisivanja i poruke ne smatraju se baš najboljim načinima za razvijanje romantičnog odnosa. No to ne znači da i oni ne mogu biti korisni, pogotovo ako si po prirodi sramežljiva osoba.

Ako nekome putem poruke želiš poručiti da ti se sviđa to je sasvim u redu. Naravno, ovakve stvari uvijek je bolje reći uživo, ali ako dobro poznaješ sebe i znaš da će ti lice biti crveno kao rajčica čim te osoba u koju si zaljubljen ili zaljubljena pogleda – onda ni poruke nisu za baciti.

Poruka mora biti pismena i jasna 

Skraćenice, slangovi i slične riječi samo će umanjiti važnost onoga što želiš poručiti, a nepismena poruka nikako ne može biti elegantna kao ona pismena.

Odaberi pravo vrijeme

Nemoj iz vedra neba poslati poruku u stilu “Sviđaš mi se!” jer to će zasigurno zbuniti, prestrašiti ili šokirati tvoju simpatiju. Puno bolja taktika je kroz ugodan i prirodan razgovor polako doći do tog ključnog trenutka istine.

Vodi računa o tome gdje se tvoja simpatija u tom trenutku nalazi 

Poruku ovog tipa svakako ne želiš poslati osobi koja se u tom trenutku nalazi na satu u školi, na poslu ili u tramvaju. Savjetujemo da se malo raspitaš oko toga gdje se tvoja simpatija trenutačno nalazi, a najbolja lokacija svakako je udobnost vlastitog doma.

Oprezno prilikom slanja poruke

Prilikom slanja poruke veoma je bitno da paziš na to da ju ne pošalješ krivoj osobi kao što je profesor, član obitelji ili zajednički vam prijatelj. Možda zvuči banalno, ali vjeruj nam – takve se stvari događaju i češće nego što misliš!

Nemoj se previše izložiti

Neovisno o tome koliko su jaki tvoji osjećaji i koliko ih jako želiš reći svojoj simpatiji poruka ne bi trebala sadržavati nikakav drugi “veliki” detalj ili informaciju. Na kraju krajeva, svoju simpatiju ne želiš preplašiti nezaustavljivim valom emocija, zar ne? Jednostavnost je, kako kažu, najveća sofisticiranost!

Back To Top