skip to Main Content

Kako se naučiti voljeti više?

Obradili smo toliko različitih ljubavnih tema, ali nikada se nismo posebno osvrnuli na ljubav prema sebi. Znali smo pisati o tome što je dobro i zdravo za nas, ali ne i o tome kako se naučiti voljeti više!

Izgradnja karijere, stabilni obiteljski odnosi, kvalitetan ljubavni odnos, blizak krug prijatelja – sve su to velike vrijednosti u životu, ali jednako je bitna i ljubav koju osjećamo prema sebi.

Kultiviranje velike ljubavi prema sebi nipošto nije lak zadatak je radi se o cjeloživotnoj borbi u kojoj je moguće napredovati sporo, ali sigurno. Imajući to u vidu, postoji nekoliko načina na koje se možeš naučiti voljeti – više!

Spajanje s unutarnjim “Ja”

Spajanje s unutarnjim “Ja” nema veze s egom i taštinom, nego s individualnošću svakoga od nas. Ne možemo voljeti sami sebe ako se prethodno nismo povezali sa svojim unutarnjim “Ja” – prije razvijanja bilo kakve ljubavi prema sebi nužno je upoznati se sa svojim najdubljim mislima.

Daj si prostora i dopusti si osjećati

Ako se u potpunosti fokusiraš na svakodnevni život i jurnjavu za uspjehom i odnosima s drugim ljudima nećeš imati dovoljno vremena misliti o sebi i na sebe, ali i, najtužnije, nećeš imati vremena osjećati. Daj si malo prostora, ali i vremena, i počni istraživati – sebe. Predaj se svojim osjećajima neovisno o tome jesu li oni pozitivni ili negativni jer osjećaj je često najbolji učitelj.

Velika Maya Angelou jednom je rekla sljedeće: “Možda ne možeš kontrolirati svijet oko sebe, ali zato možeš odlučiti koliko će on na tebe utjecati.”

Nemoj zaboraviti da si čovjek 

Tijekom svog života upoznat ćeš puno ljudi, ali samo mali broj njih moći ćeš opisati kao čovječne. Nemoj si dozvoliti da se izgubiš u svoj toj mašineriji brzog života. Nemoj zaboraviti da si čovjek, da si biće koje voli, oprašta i ima osjećaje. Nemoj zaboraviti da si biće koja mora puno toga naučiti o sebi jer poznavanje sebe jedini je put prema većoj ljubavi prema sebi!

 

Back To Top