skip to Main Content

Kako se riješiti depresije? Evo nekoliko jednostavnih savjeta

Depresija je kompleksna i komplicirana bolest koju nije jednostavno razumjeti iako je upravo to razumijevanje prvi korak ka izlječenju od ove opake bolesti. Znanstvenici smatraju da je uzrok ove bolesti kemijski disbalans u mozgu, ali kada pokušavaju naći lijek za depresiju nikako da pronađu pravi odgovor.

Kada je u pitanju depresija liječnici su skloni prepisivati antidepresive, ali to ne znači da ne postoje i neke druge stvari koje nam mogu pomoći u borbi protiv ove bolesti. Danas ti donosimo nekoliko savjeta koji će ti pomoći lakše se nositi s depresijom, a na tebi je da odabereš one koji ti najbolje odgovaraju.

Vrijeme je za ples

Ples je jedan od najboljih oblika tjelovježbe kada je u pitanju mentalno zdravlje. Sve što trebaš napraviti jest zaplesati kada ti se pleše (i kada te, naravno, nitko ne gleda!). Osim što pomaže opuštanje mišića u tijelu, ples također utječe i na raspoloženje, a poboljšava i funkcioniranje mozga. Ne preostaje ti drugo nego da obučeš svoje plesne cipele i uhvatiš ritam!

Voliš se gibat, gibat

Dobar protok krvi u organizmu nužan je preduvjet mentalnom zdravlju, a vježbanje je jedan od najboljih načina za postizanje dobrog protoka krvi. Osim što potiče proizvodnju endorfina tjelovježba nas također lišava ljutnje, tuge i stresa što je čini vrijednim suborcem u borbi protiv depresije.

Upoznaj svijet oko sebe

Putovanja mogu pomoći u zacjeljivanju rana. Putovanja mogu promijeniti stanje svijesti i pokazati opjevani put ka sreći. Sve što trebaš napraviti jest isplanirati kamo želiš ići, a zatim se i otisnuti na put – ako je potrebno čak i bez pratnje prijatelja ili bolje polovice. Čak i ako nisi u prilici putovati van Hrvatske i dalje nemaš razloga za brigu jer Lijepa Naša bogata je predivnim prizorima!

Kloni se pesimističnog pogleda na budućnost

Prekomjerno analiziranje jedan je od najčešćih razloga koji dovode do depresivnog raspoloženja. Prestani razmišljati o tome što sve može poći po zlu! Umjesto toga okreni se pozitivi i iskoristi svaki trenutak koji ti je dan. Nitko ne zna što donosi sutra i to je sasvim u redu – bilo bi poprilično dosadno da je imalo drugačije, zar ne?

Osvrni se ne dobre stvari u svom životu

Nije sve tako sivo. Napravi otklon od negativne energije koja te okružuje. Pogledaj svog kućnog ljubimca duboko u oči – što vidiš? Razgovaraj s prijateljima – što čuješ? Uživaj u vremenu koje provodiš sa svojom obitelji – što osjećaš? Tako je, osjećaš ljubav!  Svijet može biti veoma toplo mjesto, samo ako znaš gdje trebaš tražiti.

Prihvati dobre i loše aspekte svog života

Ne okreći leđa sreći, ali ni tuzi. Jedino ćeš se tako naučiti nositi se sa stvarnošću.

Pozitivne i zdrave aktivnosti mogu pomoći u suzbijanju depresivnih raspoloženja. Isprobaj neke od spomenutih savjeta, otkrij što ti odgovara i prihvati život onakav kakav je – gorko sladak.

Back To Top