skip to Main Content

Kako se vratiti u formu nakon poroda?

Nakon poroda većina žena suoči se s nekoliko kilograma viška kojih se najčešće žele riješiti. Ne brini o višku kilograma i napravi nešto za svoje tijelo zbog svog zdravlja i boljeg obavljanja majčinskih obaveza. Olakšaj si povratak u formu uz par važnih pravila.

Savjeti za postizanje super forme

Kada je u pitanju vježbanje, često je teško utvrditi koja su najvažnija pravila za postizanje savršene linije,

Pronašli smo 3 pravila za postizanje top forme:

  • Vježbanje je važno da bismo bili zdravi, a ne zato da bismo dobro izgledali.
  • Kada je vježbanje u pitanju, ustrajnost je od presudne važnosti. Mjesec ili dva vježbanja neće trajno riješiti sve probleme.
  • Važnost zdrave, pravilne i umjerene prehrane nemoguće je prenaglasiti.

Vježbe

Moderan život veoma je užurban, ali uvijek je moguće pronaći vremena za vježbanje. Sat ili sat i pol vježbanja tri puta tjedno pomoći će ti da se riješiš suvišnih kilograma. Trčanje, kružni trening ili kombinacija statičnih i dinamičnih vježbi zaista čine čuda. Vježbe istezanja također su veoma bitne i ne smije ih se zanemariti!

Povratak u formu nakon poroda 

Nakon poroda tvom je organizmu potrebno barem 6 tjedana oporavka, a u slučaju carskog reza još i više. Postavi ostvarive ciljeve i pronađi vremena za vježbanje. Osim toga, uz vježbanje, možda je još važnija prehrana – pripazi na unos namirnica.

Zapamti – svačiji je organizam drugačiji i neke se žene svojih suvišnih kilograma rješavaju lakše od drugih. Ako se želiš vratiti u formu sve što trebaš napraviti jest vjerovati u sebe i biti ustrajna i nećeš se razočarati.

Svakom mališanu potrebna je zdrava i zadovoljna majka!

Back To Top