skip to Main Content

Kako u perilici suđa napraviti kisele krastavce?

Znanstvenici su otkrili da su fermentirane namirnice poput kiselih krastavaca u stanju smanjiti socijalnu anksioznost i neurotičnost. Krastavci i ostale fermentirane namirnice mnogima nisu posebno drage, a sve zahvaljujući njihovom specifičnom okusu. Ipak, ove su namirnice prilično zdrave, a imaju zaista odlično djelovanje na sve one koji muku muče s anksioznošću.

Kiseli krastavci izrazito su korisni za zdravlje, a ako se pitaš kako napraviti kisele krastavce mi imamo rješenje koje će ti se svidjeti!

U čemu je posebnost kiselih krastavaca?

Probiotici i zdrave bakterije kojima kiseli krastavci obiluju pomažu smanjiti osjećaj anksioznosti. Vjeruje se kako ovi sastojci pozitivno utječu na mikrobiom probavnog sustava što pak pozitivno utječe na mozak. Osim toga, ovi sastojci potiču povećanje GABA razina u organizmu. Drugim riječima, transmitera koji regulira anksioznost.

Rezultati jednog istraživanja provedenog na 70 studenata ukazali su na korelaciju između stupnja anksioznosti, neurotičnosti i društvene fobije i konzumacije fermentiranih namirnica. Povećana konzumacija fermentiranih namirnica dovela je do ublažavanja simptoma ovih bolesti. Na mikro razini radi se o promjenama nastalim pod utjecajem kemikalija koje ulaze u organizam.

Sok od krastavaca

  • Odličan je lijek za mamurluk.
  • Odličan je lijek kada su u pitanju želučani grčevi.
  • Može ga se konzumirati i prije i poslije treninga.
  • Odličan je lijek kada su u pitanju grčevi u mišićima.
  • Odličan je lijek kada su u pitanju grčevi izazvani PMS-om.
  • Odličan je lijek kada je u pitanju upala grla.
  • Pomaže gubitak suvišnih kilograma.
  • U stanju je otopiti led.

Priprema kiselih krastavaca u perilici za suđe

Ako živiš u stanu bez podruma skladištenje većih količina teglica s kiselim krastavcima predstavljat će ti određeni problem. Srećom, kisele je krastavce moguće pripremiti uz pomoć perilice za suđe!

Prije svega ovoga u teglicu s krastavcima potrebno je uliti malo vode te dodati 2 žlice alkoholnog octa, pola žlice soli, 1-2 žličicu šećera, malo bijelog i crnog papra te lovorov list.

Sve što trebaš napraviti jest u perilicu staviti nekoliko teglica krastavaca, a zatim je namjestiti na 60 ili 70 stupnjeva te pričekati da završi sa svojim poslom. Nakon toga krastavce valja pustiti da u perilici odstoje još 6 ili više sati. Na ovaj način krastavci će postati sterilizirani.

Čini nam se da ti ne preostaje ništa drugo nego početi uživati u ovoj veoma zdravoj namirnici koja će ti pomoći da se lakše nosiš s ovim dosadnim i hladnim zimskim danima!

Back To Top