skip to Main Content

Kombinacije hrane i pića koje će te oboriti s nogu

Nijedan obrok nije potpun bez prikladnog pićae. Ako svoj ručak ili večeru želiš obogatiti prikladnim pićem, ovi će ti savjeti itekako koristiti!

Dobro vino ili pivo u stanju je zaista istaknuti okuse hrane u kojoj uživaš. Prva stvar koju moraš napraviti jest odlučiti što ćeš ručati ili večerati, a zatim i koje bi piće najbolje odgovaralo obroku.

Vino kao umak

Prilikom odabira vina važno je voditi računa o određenim aspektima hrane uz koju ćeš ga konzumirati. Stručnjaci prilikom odabira vina uvijek razmišljaju o tome kako se slažu okusi vina i hrane. Ovom problemu valja pristupiti na isti način kao prilikom odabira umaka koji bi najbolje komplementirao obroku. Ribu je, primjerice, najbolje kombinirati s bijelim vinom, a meso s crnim.

Osim toga, raznorazne salate najbolje je kombinirati sa suhim bijelim vinima ili, u određenim okolnostima, s roséom. S druge strane, kada su u pitanju slatki kolači ili torte tu nema razloga za brigu jer šećer naglašava okus bilo koje vrste vina.

Sve čari piva

Pivo je u stanju uvelike povećati uživanje u hrani te istaknuti razne kontrastne okuse. Pretjerano začinjen obrok moguće je ublažiti svijetlim i laganim pivom. S druge strane, lagani obroci odlično se slažu s težim pivima. Ako ne želiš istaknuti kontraste između okusa laganije obroke uvijek možeš kombinirati s bijelim, a začinjenije obroke s crnim vinom.

Žestoka pića i hrana 

Žestoka alkoholna pića odlično se slažu s određenim namirnicama, a mnoga od njih često su i sama jedan od sastojaka koji se koriste u pripremi. Votka se tako odlično slaže s ribom, krastavcima, krumpirom i morskim plodovima, a viski s mesom.

Premda ti današnji savjeti mogu pomoći da više uživaš u svojim obrocima, najbolje što možeš napraviti jest da jednostavno uživaš u kombinacijama koje se tebi posebno sviđaju. Nikada se nemoj bojati eksperimentirati i uživati u kombinacijama u kojima zaista uživaš!

Back To Top