skip to Main Content

Kombinacije sa svježim sirom koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Kada su u pitanju mliječni proizvodi svježi sir nalazi se pri samom vrhu hranjivosti, a osim što je niskomasan također je odličan izvor proteina za vegetarijance. Iako treba napomenuti da postoje verzije svježeg sira s više masnoće za ljubitelje masnije hrane!

Ako ga izblendamo svježi sir možemo koristiti kao zamjenu za majonezu ili jogurt u pripremi nekih jela – osobito ako nemamo vremena otići u supermarket. Osim toga, niskomasni svježi sir može se dodatno obogatiti žličicom maslinovog ulja koja će ga učiniti kremastijim i ukusnijim.

Svježi sir odličan je u kombinaciji s drugim namirnicama jer, budimo iskreni, ako nema inovacija svaka namirnica prije ili kasnije malo dosadi. Ove kombinacije sa svježim sirom pravi su mali hit!

Svježi sir u kombinaciji s voćem 

Molimo lijepo – bez predrasuda! Ako uživaš u smoothiejima s jogurtom onda ćeš sigurno uživati i u svježem siru s voćem, a mi savjetujemo šumsko voće, dinju i breskvu.

Svježi sir u kombinaciji s maslacem od orašastih plodova

Odaberi svoj omiljeni orašasti namaz i dodaj mu žlicu ili dvije svježeg sira (ili izblendaj) – obećajemo ti da nećeš požaliti!

Smoothie! 

Kao što smo već naveli, svježi sir odlična je zamjena za jogurt, a to znači da ga se može koristiti u pripremi smoothieja. Osim klasičnih smoothieja tu su uvijek i smoothieji u zdjelici, a ako koristiš voće ili povrće bogato vodom nikakva ti druga tekućina neće biti potrebna. Zdravo, osvježavajuće i zasitno – postoji li išta bolje?

Svježi sir u kombinaciji s pečenim povrćem 

Ako želiš pripremiti obrok s niskom razinom kalorija onda je pečeno povrće sa svježim sirom i ukusnim začinima baš ono što ti treba. Osjećat ćeš se sito, zdravo i zadovoljno!

Jela s tjesteninom

Osim umaka kao što su fettuccine, alfredo ili carbonara uvijek možeš koristiti i umake na bazi svježeg sira te dodati maslinovo ulje i začine kao što su bosiljak ili kopar – ukusno, brzo i fino!

Back To Top