skip to Main Content

Komunikacija u vezi: znate li se zaista saslušati?

Komunikacija između ljubavnih partnera jedan je od ključnih elemenata svake uspješne veze. Veoma je bitno da oba partnera iznose svoje misli, osjećaje, strahove i želje, ali sve to nema smisla ako ih druga strana nije u stanju zaista čuti. Dnevna doza intimnog povjeravanja partneru ili partnerici jedna je od najzdravijih ljubavnih navika.

Čak i kada ti se čini da tvoja bolja polovica govori o nečemu o čemu nema pojma veoma je bitno zadržati strpljivost. Pričekaj da druga strana završi svoje izlaganje, a zatim joj kroz pitanja i dijalog objasni zašto se ne slažeš. Ako često dobivaš primjedbe da uopće ne znaš saslušati najbolje je preispitati svoje ponašanje.

Dobra komunikacija u vezi rezultat je međusobnog razumijevanja. Evo nekoliko savjeta kako slušati drugu stranu.

Obrati pažnju na male stvari

Razgovor o malim i ne toliko bitnim događajima u danu ponekad je od velike važnosti za pravilno funkcioniranje ljubavnog odnosa.

Potrudi se čuti svaku riječ

Ako ti u jednom trenutku tijekom razgovora misli odlutaju jednostavno se ispričaj. Zamoli drugu stranu da ponovi što je rekla jer tako daješ do znanja da želiš čuti ono što ti ima za reći.

Nemoj prekidati monolog upadicama

Ovo je prilično nekulturna navika koja dodatno otežava posao osobi koja ti nešto želi prenijeti jer upadice ometaju koncentraciju govornika.

Pokušaj razumjeti što ti zapravo želi reći

Razmisli o tome što ti tvoja bolja polovica želi poručiti. Obrati pozornost na najmanje detalje i znat ćeš kako joj pomoći.

Nemoj predlagati rješenja

Savjeti upitne kvalitete mogu biti veoma opasni jer često dovode do krivih odluka. Najbolja stvar koju ponekad možeš napraviti jest jednostavno pitati svog partnera ili partnericu kako im ti možeš pomoći.

Daj do znanja da slušaš što ti se govori

Dobar slušatelj koristi se afirmativnim ekspresijama kako bi govorniku dao do znanja da ga pažljivo sluša.

Produktivnost i efektivnost

Ako te tvoja bolja polovica zamoli da joj učiniš uslugu tvoja je slatka dužnost da joj pomogneš s problemima.

Razgovarajte, slušajte, smijte se i uživajte u svakom zajednički provedenom trenutku. Poštujte se i pokušajte se razumjeti jer komunikacija u vezi je ključ uspjeha. Probleme je lakše riješiti u paru. Budite strpljivi, voli te se i vaša ljubav neće poznavati kraj.

Back To Top